Opstaan

Papa staat als eerste op, dus  mama haalt de jongens uit bed. Eerst in de keuken brood voor school en werk klaar maken. Nog even checken of er genoeg reserve kleding in de tas zit en dan naar boven, als eerste Daan uit bed halen.

Daan slaapt op zolder. Zodra ik de krakende zoldertrap op loop, hoor ik Daan al uit zijn bed springen en zijn kamer deur open maken. “Mama, ik doe zelf de deur open”. Is goed Daan, kom gaan we pyjama uitdoen en kleren aan doen. “Gaan we lekker thuis blijven, mama?” Nee Daan, mama gaat werken en Daan gaat naar school. Ok Daan, gaan we kleren uitzoeken, ” wil bob de bouwer sokken aan!” (Als het aan Daan ligt, gaan deze elke dag aan…) Goed Daan, welk shirt wil je aan? “met de letters wil ik aan.” Deze hangt nog aan het wasrek en is gelukkig al droog. Ok Daan, welke broek wil je aan? “Deze.” Gelukkig een bijpassende kleur uitgekozen vandaag. Als ik hem helemaal zijn gang laat gaan, zijn het soms de meeste geweldige combinaties! Ga je nu je pyjama uitdoen? “Kijk mama, mijn sloffen liggen in bed! (Zodra wij hem naar bed hebben gebracht en naar beneden gaan, doet hij nog even snel zijn sloffen in bed, zodat ze warm blijven) Ja Daan, Ik zie het, nu je pyjama uit doen! “Ok mama, kijk de auto’s staan goed”. (de toet toet auto’s moeten elke dag precies op dezelfde plek op de toet toet garage staan) Daan, nu gaan we je pyjama uit doen, kom eerst je hand eruit… “mama de plaatje is niet goed”. (Pictogrammen op zijn kamer voor opstaan en naar bed gaan. Werkt alleen als hij ze zelf om draait.) Ok, Daan kom je hier, doen we je pyjamabroek uit. Mompelt in zich zelf; “wakker worden, ik ben zelf wakker geworden, pyjama uit, pyjama op bed, shirt aan, broek aan, sokken aan, schoenen aan, wil geen schoenen aan, wil alleen sloffen aan.” Kleding aan gaat vaak wel iets sneller bij Daan. Kom Daan eerst je T-shirt aan. Eerst over je hoofd… “Dan de armen erdoor!” Goedzo Daan, nu nog je andere arm! Ok en nu je broek aan. “Kan ik niet….” Ja Daan, dat kan je wel! Kom zo vasthouden en je voet erin. Zelfs met zijn broek aan trekken is hij snel afgeleid en hupt alle kanten op. “Wil je broek vastmaken, mama?” Ja Daan, moet je wel even stil blijven staan anders kan mama er niet bij. Nu nog je sokken aan. “Kan ik niet, mama.” Ja Daan, dat kan je wel! Ga maar zitten, dan help ik je een beetje. Na zijn sokken aan zonder problemen, zijn sloffen aan en kunnen we naar beneden Tim uit bed halen. “Tim, wakker worden! Het is al licht!” Het kost dan moeite om Tim alle aandacht te geven, want Daan zit er bovenop. “Mama welk shirt, moet Tim aan? Kijk mama, wat Tim met zijn kussen heeft gedaan! Mama mag ik ook op de commode zitten?” Tim laat het meestal maar gebeuren, als hij tenminste zijn dusty (planes) of mickey T-shirt aan heeft. Anders is het gillen! Dusty is zoiezo favoriet bij Tim; “dusty… klok… leuk!” Als Tim dan ook aangekleed is dan kunnen we naar beneden om een broodje te gaan eten. Dat wordt een verhaal voor een volgende keer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s