Bloedneuzen

23 juni 2016

Nu is het Tim die ons bezorgt maakt… sinds gisteren 3 zeer heftige bloedneuzen waarvoor we contact hebben gehad met zowel huisarts als huisartsenpost. En er ook geweest om Tim na te laten kijken. Elke keer weer naar huis gestuurd; maakt u geen zorgen gaat vanzelf weer over. Mijn gevoel was er niet goed over en vanmorgen bij de huisarts bloedonderzoek geëist. Vanmiddag door de huisarts opgebeld; Tim zijn waarde van de bloedplaatjes is maar 3 (normaal 150) en jullie hebben om half 2 een afspraak bij de kinderarts.
Bij kinderarts volgde opnieuw een lichamelijk onderzoek. Werd toen ook verteld dat het Hb (ijzer) gehalte aan de lage kant is.
Tim heeft zeer waarschijnlijk een auto-immuunziekte (ITP) die zich richt tegen de bloedplaatjes. Geen medicijnen voor, moet vanzelf over gaan. Morgenvroeg opnieuw bloedprikken voor uitgebreider onderzoek en dan ’s middags opnieuw naar kinderarts voor overleg.
Nu dus opletten met stoeien, speeltuinen ed. Fietsen met helm en we mogen altijd direct bellen zonder tussenkomst van huisarts bij problemen of nieuwe bloedingen.
Tim heeft het gelukkig allemaal niet zo erg door en is alweer lekker aan het spelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s