Van alles wat

22 september 2016

Alweer bijna een maand voorbij sinds de laatste blog en dus ook weer veel gebeurd!

Tim is inmiddels gestart op de peuterspeelzaal. Dat gaat nog steeds niet helemaal lekker. Wegbrengen is nog steeds een groot drama! Mama wil niet naar school! Ga je samen met andere kindjes spelen? Nee wil niet met kindjes spelen… de gastouder gaf ook al aan dat Tim zich steeds afzondert van andere kinderen. Op de peuterspeelzaal lijkt dit nu ook te gebeuren…

Opa en oma zijn nog op vakantie dus voordat we hun gaan bezoeken vandaag (18 september)  nog even de katjes en visjes in hun huis eten geven… van buurman Jan spekkies meegekregen voor onderweg…. op de a5 hadden we een spugende Tim… schone kleren aan en stoel zo goed mogelijk schoon gemaakt.

Gestopt bij Berkel en Rodenrijs, mickey bakvorm gekocht via marktplaats.. daar konden we stoppen langs de a58… Daan alles uitgespuugd… we hebben de spekkies van jan maar weggegooid. Mickey bakvorm heeft als spuugbakje gediend…. ff rustig aan voordat we weer gingen rijden…

Hele leuke middag gehad bij opa Henk en oma Joke. Broodje eten ging gelukkig weer goed voor Tim. Daarna gespeeld in de speeltuin en als afsluiting heerlijk gegeten. Na zo’n toch wel leuke dag kwam toch het onvermijdelijke afscheid….

Op de terugweg hadden we weer een pitstop…. auto gaf aan dat olie peil te laag was dus bij tankstation olie moeten halen… eindelijk weer thuis zijn we allemaal zo ons bed ingedoken!

Maandag 19 augustus een telefonisch consult met de kinderarts over Tim. Hij blijkt nog steeds last te hebben van een parasiet. Daardoor nu een sterkere antibiotica kuur voorgeschreven. En dan over 3 weken weer een monster ontlasting inleveren in de hoop dat de parasiet verdwenen is. Ook nog even naar het consultatie bureau met Tim. Er was een extra afspraak ingepland omdat wij ‘twijfels’ hebben over Tim. Maar net zoals met Daan doet het consultatie bureau hier niet zoveel mee.. Gewicht en lengte gaat wel mooi mee in verhouding dus trots op ons mannetje!

Afgelopen woensdag, 21 september, met Tim naar de logopedie. Als de peuterspeelzaal was gestart zou dit de laatste afspraak zijn. Maar merkte al snel dat dat niet zo zou zijn. Ze had de opdracht van het audiologisch centrum om nog een keer de taal test af te nemen. De begrip test niet, want daar scoort Tim gelukkig voldoende op. De taaltest scoorde hij opnieuw onvoldoende op. Terwijl wij juist vinden dat hij zo voorruit is gegaan. Maar op de momenten dat Tim de logopediste moet imiteren  (als in: zei zegt kijk het paard gaat drinken, moet hij dit ook laten zien maar vooral ook zeggen) doet hij dit niet…. Bij mij ontstaan hier weer extra twijfels door, dit gedrag heeft Daan ook laten zien op deze leeftijd. Ook gaf de logopediste aan dat het audiologisch centrum afvroeg waarom wij niet naar de ster (speciaal kinderdagverblijf voor taalproblemen) zijn gegaan? Nou, het audiologisch centrum heeft zelf in een gesprek aangegeven dat Tim hier te goed voor is. En aan de andere kant, deze ophef hebben we nooit bij Daan gehad en die praat nu ook de oren van je hoofd! Daar kom ik dus zeker nog een keer op terug!

Vandaag de eerste bijeenkomst gehad bij triversum. Een voorlichting voor ouders van kinderen met ASS. Toch nog wel erg leerzaam! Waarschijnlijk deel ik hiervan nog wel tips/weetjes met jullie!

Kernproblemen bij ASS:

Problemen in het contact
Problemen in het inzicht in en aanvoelen van sociale situaties
Gedrag te weinig aangepast aan sociale situaties door bovenstaande
Moeite met veranderingen
Contexafhankelijkheid
Moeite met generaliseren
Gefragmenteerd naar de wereld kijken waardoor deze onvoorspelbaar wordt en waaruit forse gedragsproblemen kunnen voortvloeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s