Tim

18 november 2016

Dit was wel weer het weekje van Tim. Begon maandag op het consultatie bureau. Afspraak bij de verpleegkundige. Online deze keer al vooraf een vragenlijst ingevuld over onder ander gedrag, ontwikkeling en karakter. In het gesprek met de verpleegkundige blijkt dat Tim verhoogd scoort op deze vragenlijst. Zij ziet een vrolijk onbezorgd jongetje maar afgaande op mijn verhalen en de score van de vragenlijst, is zij er toch mee eens om wel nu het VTO traject te starten. Zij neemt hiervoor contact op met Sandra van het VTO die later deze week op bezoek is geweest. Er volgt nog een ogentest, maar zoals ik eigenlijk al verwachte werkte Tim hieraan niet mee… over een maand een nieuwe poging!

De kinderarts had ook moeten bellen met uitslagen, maar een dag later stond ze op de voicemail dat ze dat vergeten was… Niet zo heel erg want zowel de parasiet is verdwenen als de bloeduitslagen zijn goed! Over 3 maanden weer nieuwe controle afspraak!

Donderdag is Sandra dus op bezoek geweest. Dit keer een kort bezoekje maar veel besproken en afgesproken. Sandra had inderdaad de verpleegkundige van het consultatie bureau gesproken en dus gehoord over de vragenlijst. Ook heeft zij gesproken met de leidster van de peuterspeelzaal. Zij vinden Tim een teruggetrokken lief jongetje. Wat erg opvalt is dat hij vlak in zijn emotie is, geen contact maakt met andere kinderen en vaak in zich zelf gekeerd is. Een echt oordeel durft ze nog niet te geven want daarvoor kent ze Tim nog niet goed genoeg.
Met Sandra ook nog kort het gedragsdagboek besproken. Afgesproken dat we daar nog even mee doorgaan. Ook gaat zij regelen dat het VTO traject wordt opgestart. December gaat niet meer lukken, maar in januari gaan we daarmee flink aan de slag!

Tim is een heerlijke jongen! Vrolijk en vaak genoeg ook een boef. Het is niet zozeer dat we ons zorgen maken, omdat we dit traject al een keer hebben meegemaakt. Maar er zijn wel ‘dingetjes’ die uitgezocht moeten worden. Wordt vervolgd dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s