Sinterklaas

19 december 2016

Zo alweer een maand voorbij sinds de laatste blog. Er is ook weer zoveel gebeurt dat ik niet eerder tijd had om alles te delen!

De logopediste van Tim had ons eerder al verteld dat ze geopereerd zou worden en daardoor tot februari afwezig zou zijn. Ze had wel een vervangster maar alleen op de dinsdag. Dat is mij werkdag, maar gelukkig dinsdag 22 november had ik een afspraak gepland staan….
Ik dacht om half 10 een afspraak te hebben. Al een half uur tussen school en afspraak in bij de aldi vermaakt. Tot 10.05 gewacht in wachtkamer. Daarna weggegaan. Later bleek dat onze afspraak niet in de agenda stond van de vervangster…. gelukkig hadden wij al besloten om over te gaan naar SamSam praktijk.

Omdat er nog geen duidelijkheid is of Tim wel of niet naar regulier onderwijs kan, is ons wel aangeraden om Tim in te schrijven bij een reguliere basisschool. Maandag 28 november zijn we dus bij het Baken geweest. Ontzettend goed gevoel bij deze school! Directeur denkt mee met ons en ziet/denkt in allemaal oplossingen in plaats van problemen!

Tussen alle zorgen, onderzoeken en verplichte bezoekjes van artsen en dergelijke was er natuurlijk ook het sinterklaas weekend! Vrijdag 2 december kwam die oude man bij Daan op school! Hij heeft een mooi klei pakket gekregen. Zondags werden er door piet pepernoten de kamer ingegooid en stonden er zomaar 2 grote zakken in de gang!

Of het nog niet genoeg was, vierde Tim maandag op de peuterspeelzaal sinterklaas. Hij kwam thuis met een mooi bob de bouwer helm!

In overleg met de juf heb ik vrijdag 9 december Daan thuis gehouden van school. Zo moe na alle drukte van sinterklaas en er stond een afspraak met de kinderarts gepland. Ze was erg tevreden over Daan. Hij blijft keurig in zijn eigen lijntje door groeien. Hij is nu 108 cm en 15,9 kilo. Afgesproken dat de volgende afspraak pas over een jaar is! Natuurlijk bij bijzonderheden kunnen we altijd eerder aan de bel trekken.

Smiddags voor het eerst met Tim naar logopedie SamSam geweest. Ze hebben dezelfde kinderarts en nu ook dezelfde logopediste! Deze afspraak was vooral een intake, maar het viel haar al erg op dat Tim veel kopieert en de articulatie beter moet. Tim vermaakte zich best met het optuigen van een speelgoed kerstboom!

12 december…En toen stond er weer een afspraak bij het consultatie bureau gepland… opnieuw een poging voor de ogentest. Tim weet alle plaatjes op te noemen. Maar zodra hij de ‘piratenbril’ op moet is het over. Hij trekt de bril af, blijft niet stil zitten en vooral zegt niets meer… over een maand een laatste poging anders verwijzing naar oogarts in het ziekenhuis…

Sandra van het VTO is op woensdag 14 december weer bij ons thuis geweest. We krijgen een formulier toe gestuurd waarop alle instanties/artsen op staan waar ze informatie op wil vragen over Tim. Die moeten we dan onderteken en ze snel mogelijk weer retour sturen. Het gedrag van Tim van de laatste tijd nog besproken en onze ideeën daarover met haar besproken. In januari volgen dan de intake gesprekken.

En dan vandaag 19 december. Vanuit school met Daan naar de oogarts. Het afplakken heeft geholpen! Beide ogen zijn hetzelfde! Nog max 3 maanden door met plakken en dan wordt bij de volgende afspraak besloten hoeveel minder er afgeplakt gaat worden! Daan was helemaal blij!
Na het verhaal van Tim bij het consultatie bureau heeft ze Tim zijn ogen snel opgemeten. Dat liet hij zomaar toe! Ze zag zo snel geen afwijkingen dus ogentest bij consultatie bureau moet geen probleem voor hem zijn. We zullen zien….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s