Uitkomsten VTO

7 februari 2017

Tijd gaat alweer zo snel, alweer bijna een maand voorbij!

Op 18 januari was het vervolg van de VTO intake van Tim. Deze keer ging het vooral om de ontwikkeling van Tim. Zo’n gesprek vliegt ook altijd weer voorbij. Sandra is hier weggegaan met de belofte om via mail of telefoon de laatste vragen nog door te spreken, omdat daar tijdens het gesprek geen tijd meer voor was!

23 januari opnieuw een nieuwe poging voor een oogtest bij het consultatie bureau. Volgens de verpleegkundige zou het verstandig zijn om ’s morgens vroeg af te spreken zodat Tim wat meer zou meewerken. Mooi gedacht, maar in de praktijk blijkt het niet zo te gaan… Het begon nog wel redelijk, maar Tim had er snel weer genoeg van. Keuze gekregen of verwijzing naar oogarts of nog een poging met leeftijd van 3,9 jaar. Maar voor de laatste keuze gegaan.

We zijn ook twee dagen bij de fysio geweest. Gelukkig is Tim daar nog te lokken met stikkers en bellen blaas! De 23e januari heeft ze de grove moteriek getest en de 24e de fijne motoriek. Zo op het eerste gezicht loopt zijn motorische ontwikkeling redelijk gelijk met zijn leeftijd, maar dit moest nog wel uitgewerkt worden.

Na een heerlijk weekend weg met de familie hadden we een afspraak staan voor het VTO advies gesprek.
Er zijn op dit moment geen aanwijzingen gevonden voor ASS of ADHD. Tim heeft zeer waarschijnlijk een Taalontwikkelingsstoornis (TOS) en een milde grofmotorische ontwikkelingsachterstand.

Er wordt nog vervolg onderzoek gedaan. Gehoorcontrole, maar dat zou toch al gebeuren omdat we onder controle staan van het audiologisch centrum.
Logopedie wordt voortgezet en geïntensiveerd. Fysiotherapie wordt voortgezet en uitgebreid met Sensorische Informatie (SI) onderzoek.
Ook wordt BOOT (het vroegere zorgplatform) ingeschakeld in verband met keuze onderwijs september 2017.

Dit hele verhaal kwam niet als een verrassing voor ons. Eerder als een bevestiging. Het wordt wel weer een uitdaging om alles op de goede manier te regelen en te organiseren!

Vandaag iedereen weer werken of naar school! Bij thuiskomt blijkt Daan een verslag mee te hebben gekregen van de gym docent. Hij geeft ook Motorische Remedial Teaching (MRT). Daan heeft nog problemen met het ontwikkelingsgebied stilstaan en springen-kracht. Daan is afgelopen periode niet vooruit gegaan, dus de achterstand is nog iets verder gegroeid. De gym docent gaat in overleg met de kinderoefentherapeut om naar eeb geschikt vervolg te zoeken.
Wordt vervolgd dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s