Adviesgesprek

29 mei 2017

Vandaag het adviesgesprek bij de Ster over Tim. Aanwezig zijn Laura en Rosan van de Ster, Saskia van BOOT en wij alletwee als ouders. Laura opende het gesprek over hun bevindingen op gebied van communicatie, sociaal-emotionele ontwikkeling, lichamelijke/mororische ontwikkeling en cognitieve ontwikkeling.
Het taalbegrip en produktie zijn voldoende aanwezig, maar Tim heeft toch nog opvallende problemen in de communicatie. Bij het sociaal-emotionele ontwikkeling valt er op dat Tim goed contact heeft met de leidsters maar leeftijdsgenoten ontwijkt. Ook weet hij niet goed te reageren bij zijn eigen en andere emoties.
Bij de motorische ontwikkeling valt vooral het tenenlopen erg op. De fijne moteriek is dan weer erg goed.
Voor de cognitieve ontwikkeling is er een non verbale test afgenomen. Hierop scoort Tim gemiddeld.
Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat er een verlenging is op de ster, waarbij de nadruk ligt om de communicatie te verbeteren.
De eerdere diagnose TOS wordt hierdoor aan de kant geschoven. Er zijn wel kenmerken van waarschijnlijk pddnoss, maar te weinig om hier nu al iets mee te doen.

En zodra Tim 4 jaar wordt gaat hij naar het sbo, omdat hij de rust en structuur van deze school nodig heeft om zich zelf goed te ontwikkelen. Dit betekend dat Daan en Tim dadelijk op dezelfde school zitten! Voor mama ook weer een logistiek probleem mínder!
Trots op onze lieve, vrolijke Tim!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s