Hypermobiel

30 December 2017

Ook al is het kerstvakantie, de afspraken bij de ergo, fysio maar ook de zwemles gaan gewoon door.

Deze keer ging papa mee met Daan naar het ziekenhuis. Ergotherapeut had afgebeld vanwege ziekte, dus alleen fysio. De fysiotherapeut heeft de gewrichten van Daan getest op beweegelijkheid. En wat ze de vorige keer al dacht te zien, bleek ook te kloppen. Zowel de ellebogen als de knieën van Daan zijn hypermobiel. Dat wil zeggen dat de gewrichtsbanden en pezen te lang gerekt zijn. Hierdoor kunnen de gewrichten overstrekken en is het moeilijker om voldoende kracht te zetten. Dus het is helemaal niet zo gek dat het fietsen en zwemmen nog niet zo goed gaan.

De privé zwemlessen beginnen in de vakantie om 11.45 in plaats van 8 uur. We kunnen dus lekker even uitslapen. Met onze jongens is om 8 uur wakker al uitslapen, maar goed, toch 2 uur later dan een normale doordeweekse dag! Bij de zwemles is er vooral veel aandacht voor de uitvoering van de beenslag. Deze doet Daan best wel goed, maar hij verliest ontzettend snel de focus en lijkt dan ook niet meer te weten waar hij mee bezig is. Met de zwemjuf afgesproken, nadat ik het verhaal van de fysio aan haar verteld had, dat ze vooral gaan richten op de uitvoering van de beenslagen en dat de kracht erin wel later komt. Of niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s