Disneyland

5 februari 2018

De jongens hebben afgelopen vrijdag en deze maandag een studiedag van school. Dit was al ver van te voren bekend, dus hadden we het idee om een lang weekend weg te gaan. Wat is dan leuker om met zijn 4-en naar disneyland te gaan!?

Omdat Daan al sinds dinsdag ziek thuis was, hadden we wel twijfel of het verstandig was om te gaan. Aangezien de koorts weg was en hij zelf zo enorm naar uit had gekeken, toch besloten om wel te gaan. Wel met een goed gevulde toilettas.

Vrijdag morgen om half 7 reden we purmerend uit. 6 uur voor de boeg met de auto. Genoeg tissues maar ook snoepjes voor onderweg. Met een tussenstop in België wisselen we meteen ook van bestuurder. 10 minuten voor eindbestemming gaat Tim overgeven… wagenziek door spelletjes gespeeld te hebben op de telefoon. Gelukkig hadden we genoeg tissues bij ons en viel daardoor de rotzooi een beetje mee.

Eerst inchecken bij het hotel. Koffers kunnen meteen op de kamer en nemen we meteen de shuttle bus naar Disney!

We hebben jaarkaarten online aangevraagd. Omdat Daan een autipas heeft en ik zijn “begeleider” ben, kan ik gratis naar binnen. Moeten we wel elke dag bij binnenkomst zijn pas laten zien, dan krijg ik een toegangsticket. Om het e-ticket om te zetten naar de echte jaar pas moesten we met id ons melden bij een speciaal kantoor. Zijn we toch de paspoorten van de jongens vergeten…. Gelukkig namen ze genoegen met de zorgpassen omdat daar ook naam en geboortedatum opstaat.

Daan is al helemaal kapot na een week ziek zijn, de autorit naar Parijs en dan nog ze veel hobbels voordat we daadwerkelijk binnen zijn. Maar toch komt er nog met enthousiasme uit dat hij naar toy story wilt! De favoriete attractie van onze jongens. Maar wij gaan ook graag er mee in. En dankzij de autipas via de invaliden ingang naar binnen, dus bijna geen wachttijden!

Daan trekt het vandaag niet om naar het vuurwerk te gaan. Dus na een lekkere hotdog gaan we richting hotel voor onze eerste nachtje daar.

Zaterdag beginnen we de dag bij de hollywood studio’s. Daan is nog steeds erg moe. Maar dit park is vooral veel shows. Dus lekker zitten en genieten!

Ook krijgen de jongens een kadootje. Daan wilt graag lego en Tim heeft het al de hele tijd over Jessie. Dus die wordt het voor Tim.

We besluiten om in ons hotel te gaan eten en even te rusten. Niets hoogstaands, gewoon lekker pizza! Zodat we daarna naar disneyland park kunnen voor het vuurwerk! Traditie getrouw halen we ook een bak popcorn om tijdens het wachten al lekker wat te knabbelen hebben. Omdat het rustig is in het park, mogen we met zijn 4-en op de gereserveerde plekken staan voor invaliden kaart. De beste plekken voor het vuurwerk, magisch!

Zondag alweer laatste dag in Disney omdat we maandag terug gaan rijden. We gaan onze favoriete attracties nog een keer langs. Nu is het ook star wars seizoen. Dus we kunnen niet weg zonder op de foto te gaan met dark father en Spider-Man. De laatste avond sluiten we af met lekker eten, bij planet hollywood. Of het nu komt doordat Daan zijn grenzen niet kent of toch allemaal teveel is, is hij nu diegene die moet overgeven… Gelukkig reserve kleding bij ons.

Voor de laatste keer zeggen we Disney gedag en slapen we voor het laatste nachtje in het hotel. Morgen op tijd opstaan voor het ontbijt en dan weer de auto in!

Een gedachte over “Disneyland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s