Het leed dat pgb heet… (1)

7 februari 2018

Daan zit al ruim een jaar op zwemles maar gaat nog steeds niet goed vooruit. Daarom is besloten dat hij op privé zwemles gaat. Omdat veel duurder is dan reguliere zwemles kunnen we een pgb aanvragen.

In mei 2017 hebben hiervoor de gemeente benaderd. En vervolgens hoor je niets…. dan mailen we dus opnieuw. En als dat nog niet werkt gaan we bellen.

Dan volgt eindelijk eind augustus het eerste huisbezoek. Gesprek ging goed en wij zijn hoopvol dat dit nu snel wordt geregeld, maar ja…

Inmiddels november 2017. Er wordt via mail gevraagd hoe duur de lessen zijn en hoeveel lessen er nodig zijn. Bedragen hebben we ook al tijdens het gesprek eind augustus doorgegeven. En hoeveel lessen? Dit is toch niet in te schatten.

Deze mail conversatie gaat nog even door. Wat blijkt. Onze consulent had dit ook rechtstreeks bij het zwembad kunnen opvragen. Iets met korte lijntjes…

Inmiddels zijn we in het nieuwe jaar en nog steeds geen pgb… opnieuw een email. Of we kopie willen maken van onze bankpas waarmee betaald hebben en deze willen mailen. Dan wordt het geld terug gestort. Ook zegt de consulent dat ze het pgb gaat maken zodat wij het geld in eigen beheer hebben. Eindelijk!

Nee hoor nog steeds niet… weer een email. Consulent wil afspraak maken met ons om uit te leggen hoe pgb werkt.

Februari 2018… weer een email. Willen wij het geld terug gestort hebben van de afgelopen betalingen of nog even wachten totdat de volgende betaling is gedaan?

Wij willen natuuurlijk alvast teruggestort hebben. Dan komt er weer een mail. De pgb is bijna rond…

Eerst zien en dan geloven! We hebben ons geld nog niet gestort gekregen, nog geen afspraak voor uitleg pgb en het belangrijkste; nog geen pgb….

Een gedachte over “Het leed dat pgb heet… (1)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s