Revalidatieteam

8 februari 2018

Ook deze week stond er voor Daan nog een ergo (woensdag) en een fysio (dinsdag) afspraak gepland. Opa was mee naar de fysio. Kreeg van hem al te horen dat Daan erg goed zijn best deed.

Papa was mee naar de ergo. Daar kreeg hij al te horen dat dat de laatste ergo afspraak zou zijn.

Vandaag hadden we een oudergesprek bij de afdeling revalidatie. Ze hebben eerst altijd een teamoverleg en opvolgend een oudergesprek om de stand van zaken te bespreken. Aanwezig daarbij zijn de revalidatiearts, de fysiotherapeut en de ergotherapeut.

Woord ging eerst naar de ergotherapeut. Zij vertelde dat ze het vooral leuk vond om Daan na 2 jaar weer terug te zien en ook hoe hij gegroeid is qua ontwikkeling. We moeten vooral blijven oefenen met de fijne motoriek, zoals tekenen, knutselen en kleien. Gelukkig vind hij dat ook leuk om te doen. Zij heeft ook contact met de school juf gehad. De juf ziet ook zeker vooruitgang bij Daan. Hij staat nog wel aan het begin van het leren schrijven, maar gaat wel goed vooruit.

Dan de bevindingen van de fysiotherapeut. Ook zij ziet grote vooruitgang bij Daan. Maar ook hier geld blijven oefenen. Zij heeft contact gehad met de fysio van school. Belangrijk voor Daan is om één doel te hebben en daarop te focussen. Zijn motoriek ontwikkeling past helemaal in het plaatje hoe hij is en bij de ASS. Hij zal met veel dingen gewoon wat langer nodig hebben om ze goed te kunnen aanleren. Maar hij kan het wel!

Tot slot de revalidatiearts. Zij is ook blij om te horen dat Daan zo vooruit gaat. Ze gaat aan de planning doorgeven dat er geen nieuwe behandel afspraken nodig zijn. Wel maken we een afspraak na de zomer, om te kijken hoe het dan met Daan gaat.

Op onze vraag waarom Daan altijd zo moe is, vroegen zij of er ooit een SI test is afgenomen (Prikkelverwerking). Zover ik weet niet. Als revalidatie team kunnen zij dit wel doen, maar dat hoort eigenlijk bij triversum thuis. Wij gaan zelf daarvoor contact opnemen met triversum en ook voor eventueel een coach die ook thuis komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s