Rapporten

22 februari 2018

Bijna is het voorjaarsvakantie en dat betekent op school ook weer de rapport besprekingen. Afgelopen woensdag eerst die van Tim.  ’s Morgens Tim al eerder van school opgehaald omdat hij zich had onder gespuugd. Oma en opa zijn ’s middags bij ons in huis zodat ik weer naar school kan voor de rapport bespreking. Toch best wel een beetje spannend, eerste rapport op deze school voor Tim.

Wij als ouders kregen als eerste een compliment dat wij zo betrokken zijn. Voor ons heel normaal, maar schijnbaar niet voor iedereen. Daarna volgt het gesprek over Tim aan de hand van een ‘blokjes overzicht’. Voor verschillende onderwerpen zoals emotionele ontwikkeling en rekenkundig inzicht wordt een score weergegeven aan de hand van de leeftijd en behaalde modules. Klinkt ingewikkeld, maar als je weet hoe je dit moet ‘lezen’ valt het best mee. De juffen vinden dat Tim zich behoorlijk thuis voelt op school. Dit kunnen ze afleiden aan zijn gedrag. Hij krijgt zelfs af en toe een standje als hij kattenkwaad uithaalt. Maar ze zijn ook erg trots op hem dat hij al zoveel met letters bezig is. Hij vind dit ook erg leuk! Het contact met de andere kinderen word gelukkig ook wat beter. Na de vakantie wordt misschien de indeling van de klas weer wat anders. Tim zit nu aan een tafel die misschien wat onrustig voor hem is. De juf staat ook in nauw contact met de fysiotherapeut, zodat ze elkaar kunnen informeren voor tips en oefeningen wat betreft het tenen lopen. Voor de rest niets anders dan lof voor Tim!

Donderdagavond rapport bespreking van Daan. Tim gelukkig weer naar school. Evengoed komt opa even oppassen, zodat papa en mama samen naar de rapport bespreking kunnen gaan. Andere opzet van het rapport, maar minstens zo goede inzet als zijn broertje. Daan scoort op de meeste onderdelen voldoende, de omgang met andere kinderen zelfs goed. Alleen de motoriek, vooral bij de gymlessen onvoldoende. Maar dat wisten we al en kwam dus niet als een verrassing. De landelijke cito toesten zijn weer afgenomen. Eigenlijk is de uitslag hiervan niet reeël voor special basis onderwijs. De opdrachten zijn echt te hoog gegrepen voor deze kinderen. Ligt niet aan de inzet. Juf geeft complimenten aan Daan voor zijn inzet. Daan gaat altijd hard aan het werk bij rekenen en taal. Rekenen gaat het goed af en vind het ook erg leuk. Taal is erg wisselend bij Daan. Lijkt ook erg snel afgeleid te zijn bij het ‘plakken’ van woorden. Hij krijgt hiervoor al extra lessen. We hebben wat tips en spelletjes voor thuis mee gekregen om thuis met Daan ook nog extra te oefenen. De juf raad ook aan om weer met logopedie te starten. De woordenschat mag wat groter en de lengte van de zinnen is wat kort. Bij thuiskomst meteen een mailtje naar de logopediste gestuurd. Daan wordt weer op de wachtlijst geplaatst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s