pgb en andere zaken

23 februari 2018

Vanavond kwam dan eindelijk de consulent van het jeugd loket bij ons thuis om een uitleg te geven hoe wij vanuit het pgb de privé zwemles kunnen gaan betalen. We moeten een zorgovereenkomst door het zwembad laten invullen en opsturen naar het SVB (sociale verzekerings bank). We krijgen binnenkort van het SVB een inlogcode, waarmee we toegang hebben tot een profiel waarin het geld voor ons is weggezet. Nu moeten we na elke betaling van de zwemles de factuur (of bonnetje) uploaden naar dit profiel van het SVB.

Voor de rest hebben we besproken wat de mogelijkheden zijn voor een autisme coach. Zoals het triversum eerder had voorgesteld kunnen we bij de GGZ in Hoorn aanspraak maken op een autisme coach. Onze consulent kan met de aanmelding hiervoor ons helpen. Zij vertelde echter ook dat er vanaf 1 maart een nieuwe instantie in Purmerend mogelijk ook zoiets kan aanbieden. Wij gaan zelf daar informatie inwinnen en ook de consulent gaan nog navraag doen. De eerdere verslagen van zowel Daan als Tim ga ik naar haar mailen, zodat er een perspectief plan kan worden opgesteld. Dit is nodig voor de aanmelding bij de GGZ in Hoorn

In een eerdere blog was ik niet zo te spreken over de gemeente, maar het lijkt er nu op dat ze eindelijk de juiste hulp voor ons kan regelen. Het is niet gezegd dat het 1 2 3 geregeld is, maar het balletje is weer aan het rollen!

Eerst even bijkomen in de voorjaarsvakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s