Voorjaarsvakantie

5 maart 2018

Even geen wekkers die ons wakker maken. Geen afspraken met specialisten. Geen logopedie en fysiotherapie. Geen judo maar wel zwemles.

Geen wekker wil niet zeggen uitslapen. Vooral Daan is altijd op tijd wakker. We hebben zelfs vermoedens dat hij vaak tussen 5 en 6 al wakker wordt. Gelukkig blijft hij wel rustig op zijn kamer. Maar in een vakantie komt hij uiterlijk half 8 bij mij ijn bed gekropen om een filmpje te kijken. Natuurlijk pas nadat hij ook Tim uit zijn bed getrommeld heeft. We hebben nu gelukkig wel alle tijd en rust om te ontbijten en eten ze stukken beter dan in een normale schoolweek. Ondanks het extreem koude weer deze week staan er nog wel leuke dingen op het programma.

Dinsdag verjaardag van de overgroot oma van Daan en Tim. Oma amsterdam is 92 geworden. En dat moet wel gevierd worden! Ik ben er met de jongens als eerste. Zodat oma amsterdam in alle rust van de jongens kan genieten. De rust duurt altijd maar voor korte duur. Zodra opa henk, oma joke en Mariska binnen komen is het gedaan met de rust. Op de een of andere manier wekken ze in elkaar iets op zodat niet alleen opa maar ook Daan en Tim erg aanwezig zijn. Gelukkig weet oma amsterdam ons gezelschap wel te waarderen. Zodra papa ook uit zijn werk is gekomen gaan we met zijn allen eten. Daarna wordt het voor ons echt de tijd om naar huis te gaan. Vakantie of niet, de bedtijd voor onze jongens moet niet te laat worden!

Op woensdag met een klasgenootje van Tim afgesproken om naar purvak te gaan. In verschillende gymzalen in Purmerend worden verschillende activiteiten voor verschillende leeftijden georganiseerd. De gymzaal waar wij naar toe gaan is een multiplay krokodil en een heel apekooi parcours. Jullie begrijpen vast dat die ‘apen’ van ons zich prima vermaakt hebben!

Zaterdag natuurlijk zwemles voor onze Daan. We hebben het tegenwoordig mooi verdeeld. Papa met Daan naar zwemles en mama met Tim boodschappen doen. We hebben dan precies een half uur om ze bij het zwembad af te zetten, naar de supermarkt te gaan voor de boodschappen en weer op tijd terug om Daan en papa weer op te halen. Tim kan mama al heel goed helpen in de supermarkt. En mama vind het oo haar buurt weer heel fijn dat op zo’n vroeg tijdstip het nog lekker rustig is in de supermarkt! Daan blijft zijn best doen bij zwemles. En omdat de reguliere zwemlessen in de schoolvakanties niet doorgaan heeft hij letterlijk privé les. Behalve hij en zijn zwemjuf is er verder niemand in het water. Helaas is zijn vooruitgang nog niet te zien in de zwemscore app…

Zondag op kraamvisite geweest bij vrienden in zoetermeer. Onze jongens vinden die baby wel best en duiken meteen op het aanwezige speelgoed. Mama heeft wel even genoten van zo’n lief klein mannetje. Wat lijkt het dan alweer lang geleden dat onze jongens zo klein waren. Ondanks dat Tim op school beter met kinderen om gaat, lijkt hij hier toch weer erg op zich zelf. En bij het afscheid wil hij dan ook absoluut de baby geen kusje geven. Hoeft ook niet hoor jongen, ben allang blij dat jullie een hele middag lekker vermaakt hebben en geen ruzie hebben gehad.

De voorjaarsvakantie duurde voor onze jongens nog een dag langer doordat de leerkrachten een studiedag hadden. Wij zijn daarom op bezoek geweest bij de oude peuterspeelzaal (de Ster) van Tim. Er zijn bijna geen kindjes meer die wij kennen, maar dat maakte voor Tim niet uit. Zijn grote vriendin Dominique was er gelukkig wel! We hebben een logopedie lesje over niezen meegedaan, fruit gegeten en natuurlijk even gespeeld. Maar om het dagritme van de kindjes niet teveel te storen gingen we ook weer op tijd naar huis.

Daarmee kwam toch echt een einde aan de voorjaarsvakantie. Vanavond op tijd naar bed, want morgen weer echt naar school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s