Bananen

19 maart 2018

Elke maandag morgen stuur ik de juf van Tim een Whatsapp met alle belevenissen van het weekend. In de kring worden dan alle weekend verhalen verteld, ondersteund door de foto’s uit de Whatsapp berichten. ‘S middags in de dagbrief lezen we soms wat van deze weekend verhalen weer terug.

Zo had Tim van het weekend in de grote pannen restaurant gegeten. Dat klopt, we zijn op uitnodiging van tante Mariska bij de wok wezen eten. Lekker makkelijk, iedereen kan eten wat hij wilt. En wat hebben ze gegeten!

In de dagbrief stond een uitdaging. Om bij de kinderen na te vragen wat ze vandaag gespeeld hadden. Ik kwam bij Tim niet verder dan dat hij met auto’s gespeeld had.

Net voor de dagbrief had ik al een Whatsapp van de juf van Tim of hij iets over zijn banaan had gezegd. Wat blijkt; ze hebben een regel op school eerst eten en drinken op en dan pas gymen. Tim weigerde zijn banaan te eten, dus mocht hij niet mee gymen. Boefje! De juf vertelde daarop dat ander fruit beter gaat bij Tim. Ze zou met de logopediste overleggen of het misschien met zijn mond motoriek te maken kon hebben. De laatste keer dat ik dat gehoord heb was bij de kraamverzorgster van Tim. Reden dat hij (en ook daan) niet lukte om aan de borst te drinken.

De juf denkt dat dit een reden kan zijn waardoor hij langzaam is met eten, en als hij een banaan eet, trekt hij er zo’n apart gezicht bij. Zij heeft weleens kinderen in de klas gehad die moeite hebben met bepaalde structuren in de mond. Zo is een banaan heel compact en droog. Ze gaat dit even verder uitpluizen, maar denk voor Tim heel goed om daar eens naar te kijken. Het kan ook weer te maken hebben met prikkelverwerking.

Nog meer prikkelverwerking. De aanvraag voor autisme coach via Psygro is in behandeling. Wel moest ik nog even een aanmeldformulier invullen. Eerste instantie op mijn naam ingevuld. Niet goed natuurlijk, moest op Daan zijn naam. Prima, nog een keer een formulier invullen. Nog niet goed, moest een formulier aanmelding jeugd zijn. Drie keer is scheepsrecht! Vandaag telefonische bevestiging gehad dat de aanmelding gelukt is. Afgelopen woensdag al een kennismaking gesprek gehad. En aanstaande woensdag een intake gesprek. Work in progress…

Daan had vandaag weer een judo examen! Grote opkomst van judoka’s en ook van publiek. Mooie partijen gezien. De een wat eerlijker dan de ander. Maar ze mogen dan ook zelf hun tegenstander kiezen. Daan heeft wel 3 partijen mogen spelen! Hij is 2 keer gekozen. En zelf mocht hij natuurlijk ook kiezen. Met trots zijn groen slip gehaald!

Na de judo nog even snel langs het zwembad. Daar lag een ingevuld exemplaar modelzorgovereenkomst klaar, nodig voor het aanvragen van de pgb. Na het eten de ontbrekende gegevens ingevuld en dan zouden we het kunnen uploaden via MijnPgb. Niet dus… onze gegevens zijn nog niet bekend bij de SVB. Hoe dan???? Morgen voor 17 uur bellen en hopelijk weten we dan meer….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s