Prikkelverwerking

12 juni 2018

We komen ook nog steeds bij de ergotherapeut, Tanya. Op advies van de revalidatie afdeling moeten we laten onderzoeken hoe de prikkelverwerking bij Daan gaat. Tanya heeft Daan geobserveerd op school en ook oefeningen met hem gedaan. Wij als ouders hebben een formulier moeten invullen over prikkelverwerking. Deze hebben de leerkrachten ook moeten invullen.

Vandaag een afspraak in de praktijk om van deze onderzoeken de uitslagen te bespreken. Bij autisme hoort al dat je voor bepaalde dingen over of juist ondergevoelig kan zijn. Bij een lage prikkeldrempel ben je overgevoelig. Daan is dit voor tast, auditief en visueel. Bijvoorbeeld bij het stofzuigen kan hij zich niet meer concentreren op datgene waar hij mee bezig was. En in de auto heeft hij heel veel last van het zonlicht.

Bij een hoge prikkeldrempel ben je juist ondergevoelig. Dit heeft Daan lichamelijk. Dit uit zich in een hoge pijndrempel. Gelukkig kan Daan ons steeds beter vertellen en uitleggen als hij ergens ‘last’ van heeft. We proberen dan daarin samen een oplossing voor te vinden. Want we kunnen wel rekening met hem houden, maar sommige dingen zoals stofzuigen moet natuurlijk gewoon doorgaan.

Tanya ziet ook dat Daan veel moeite heeft met lezen. Zij gaat hem hier verder in ondersteunen. En heeft gevraagd of wij filmpjes willen maken van zwemles en judo. Dan kan zij beoordelen hoe het daar met de concentratie van Daan zit. En hopelijk ons tips geven om Daan wat makkelijker te maken.

Wordt vervolgd….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s