Sportdag kleuters

25 juni 2018

Had Daan laatst de sportdag in het Leeghwaterpark, heeft Tim een andere sportdag vandaag. Juf Lisette was al enige tijd bezig om de kleuters voor te bereiden op de sportdag. Niet zomaar een sportdag, hopelijk met mooi weer op het strand van Castricum. Juf Cristien had al enkele ouders gevraagd om mee te rijden en een groepje te begeleiden. Mama was ook meegevraagd. Juf Lisette vroeg nog of ik Tim bij mij in de auto wilde en in het speelgroepje. Geen enkel probleem.

Gewone tijd op school. Maar wel met buitenschoenen en de tas de klas in. De auto’s van de juffen en de moeders die mee rijden, mogen op het grote plein staan. Even over negenen gaan we richting de auto’s. In een grote kolonie op weg naar strand Castricum. Daar aangekomen gaat meester Michael snel een gebied afbakenen en daarin alle spellen klaar zetten. Op het strand worden de kinderen verdeeld in 8 groepen van ongeveer 5 kinderen. Elk groepje met begeleiding van een juf of een moeder. Na het eten van wat fruit en een beetje drinken, gaan we beginnen aan de spellen. Elk spel duurt 11 minuten en dan fluit meester Michael af om naar het volgende spel te gaan. We gaan kegels omgooien, schelpen zoeken, graven naar water en knikkers uit een waterbak halen met je tenen. 4 spellen gedaan, 4 spellen nog te gaan, maar eerst even lunch pauze. Kinderen eten allemaal hun broodje en wat drinken erbij. Daarna snel weer door met schatgraven, jeu de boules, bal en de parachute, en een zandkasteel maken. Nadat alles weer opgeruimd is en de kinderen nog even lekker hebben rond gerend, gaan we met de auto’s weer richting school. De jongens die bij mij in de auto zaten, zeiden allemaal dat ze moe waren en dat ze gingen slapen in de auto. Maar de terugweg was een stuk rumoeriger dan de heenweg! Op school nog even bijkomen met een zakje chips en een filmpje. Daarna allemaal lekker rozig weer naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s