Ontwikkeling van de handmotoriek

2 juli 2018

Vandaag naar Tanya, ergotherapeut en gaan Daan en Tim ook mee. Aan de hand van de filmpjes van zwemles gaat Tanya in gesprek met Daan. Hij vertelt zelf al meteen dat hij door het geluid van de andere kinderen zich niet kan concentreren. Tanya vertelt hem dat hij in de klas wel kan concentreren als er andere kinderen geluid maken. En spreken ze af, aan de hand van een getekende situatie in het zwembad, dat Daan tegen zich zelf zegt, dat hij ook in het zwembad zich wel kan concentreren. Daan praat heel veel over poppetjes. Dit komt door mij, omdat ik altijd heel veel dingen uitleg in het lichaam met behulp van poppetjes. Er zitten nu dus bijvoorbeeld poppetjes in Daan zijn hoofd die zeggen dat hij zich niet kan concentreren. Hij moet dus de poppetjes die wel kunnen concentreren leren aanspreken.

Tanya vertelt vervolgens aan mij hoe het met het schrijven gaat van Daan. Gelukkig samen met een paar andere jongens uit zijn klas mag hij in blokletters schrijven. De schrijfrijpheid van Daan laat zien dat hij nog in de ‘kleuterfase’ zit. Zo wisselt hij nog vaak van hand. De ‘d’, ‘b’ en de ‘p’ keert hij nog vaak om. En heeft nog een krampachtige schrijfhouding en pengreep. Tanya gaat hiermee nog flink aan de slag met Daan, maar ziet zeker wel vooruitgang. Ook is het belangrijk dat wij in de zomervakantie goed door blijven oefenen.

En ook blijven zwemmen in de vakantie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s