Oudergesprekken

3 juli 2018

De cito toetsen zijn weer afgenomen, het is bijna vakantie, dus is het weer tijd voor de oudergesprekken. Opa en oma passen op, dus kunnen papa en mama samen er naar toe.

Om 18:45 eerst naar de klas van Tim. Juf Lisette en Christien zijn blij dat we er allebei zijn. Zij vinden Tim het hartstikke goed doen in de klas. Sociaal emotioneel gaat hij vooruit. Is erg enthousiast met het vertellen van de weekendverhalen. Wel schiet hij nog op ‘slot’ als een klasgenoot hem een vraag stelt. Tim doet aan alle opdrachten enthousiast mee. Is erg geïnteresseerd in de verschillende thema’s die ze gehad hebben.

Lisette heeft overleg gehad met meester Michael wat betreft de motorische ontwikkeling van Tim. Aangezien zijn broer Daan extra ondersteuning hierin krijgt. Tim heeft ook zeker een motorische achterstand, maar niet zodanig dat hier extra zorgen over zijn.

Tim wordt aangemeld voor de rupsenclub. 8 keer wordt hij samen met een paar andere kindjes uit de klas gehaald  om in de gymzaal te werken aan de verschillende emoties, allemaal op spelenderwijs. Dit om het sociaal emotioneel gedeelte te verbeteren. Niet omdat dit slecht is, maar ze zien wel kenmerken van autisme bij Tim, dus kan het zeker geen kwaad om hier extra aan te werken.

Wij zien vooruitgang bij Tim en ook de juf ziet deze vooruitgang. Dus alle reden om over te gaan naar groep 2! Zeer waarschijnlijk bij de zelfde juf, in dezelfde klas.

Dan door naar Daan zijn klas. We zijn nog een beetje te vroeg, maar in de gang ligt zijn rapport al klaar om deze alvast in te zien. Waar bij het vorige rapport alles nog op voldoende stond, zijn de meeste onderdelen nu allemaal ruim voldoende geworden! Ook de commentaren die eronder staan, doen ons glunderen van trots.

Dan mogen we ook de klas in bij juf Mirjam. Zij laat de scores zien van de cito toets. Voor het eerst bij Daan de kaart 3 toets afgenomen voor de taal. Helaas gaat het lezen en schrijven nog niet zo vloeiend en is dit in de scores van de toets ook te zien. Daarentegen is Daan een echte reken kanjer! Ze hebben stof behandeld tot midden groep 3. En Daan is de enige die bijna de hoogste score daarin behaalt. Juf vertelt ook bij klassikale sommen, Daan de enige is die zijn vinger opsteekt en het juiste antwoord geeft.

Daan treft het dat hij in een super sociale klas zit. Hij heeft klasgenootjes die hem helpen bij gym en lezen. Maar wat voelt hij zich trots als hij anderen kan helpen met rekenen. We krijgen van de juf een inlogcode voor een computerprogramma (Bouw) die ze gebruiken op school. Waar wij dan dus thuis in de vakantie flink mee aan de slag kunnen. En na de vakantie naar groep 4, met vlag en wimpel!

Wij zijn super trost op beide jongens. Ze doen het goed op school en zijn ook allebei blij om naar school te gaan. Ze hebben beide misschien wat extra aandacht nodig bij bepaalde onderdelen, maar dat maakt ze allemaal niet uit. Ga zo door jongens!

Een gedachte over “Oudergesprekken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s