Cruise 2019

20 juli 2019

Weer thuis na een super mooie cruise vakantie!
Vorige week zaterdag vertrokken met de auto om op tijd in kiel aan te komen. Vanaf het moment van auto parkeren, was de cruise beleving er al. Aan de koffers hoefden we niet meer te denken, die worden rechtstreeks naar onze hut gebracht. Eenmaal zelf aan boord natuurlijk even het schip verkennen en ook snel onze hut opzoeken om de handbagage daar achter te laten. Meteen aanschuiven voor een welkomst lunch in het buffet restaurant, waar we diezelfde avond ook hebben gegeten.
Zondag van het schip af voor een bezoek aan Kopenhagen. We hebben hier geen excursies geboekt, maar er staat meteen een hop on hop of bus klaar. Lijkt ons een goed plan. Het kleurrijke Nyhavn, de kleine zeemeermin, maar ook de echte Deense hot dog mag niet ontbreken!
Maandag een zee dag. Een hele dag op het schip is zeker geen straf. Er wordt voldoende georganiseerd om je te vermaken. Als de jongens zich vermaken met lego bij de kidsclub, hebben wij ook even de kans om barretjes te bezoeken waar we met de kinderen anders niet komen.
Dinsdag van het schip af, met de reddingsboten. De haven van Olden is niet groot genoeg voor dit formaat cruise schip. Hier hebben we een excursie die ons brengt naar een van de grootste gletsjers; Jostedalsbreen. In het bezoekerscentrum even bijkomen met een Noorse pannenkoek om daarna weer terug te keren naar het schip.
Woensdag naar Fläm. Dit blijkt toch wel onze top dag te zijn! Qua dorpje (leuke souvenirs winkeltjes en het rode toeristen treintje), qua natuur (enorme lange tunnels door de bergen, watervallen en de magische witte grotten) en ook zeker qua weer!
Donderdag Stavanger. Ontzettend leuk stadje met een oud gedeelte met houten huisjes. Soort puzzeltocht gedaan voor de kinderen. Daarbij een stop bij swords in rock, iron age farm en de vis markt.
Vrijdag weer een zee dag. Ze hebben flink uitgepakt, ook voor de kinderen. Music quiz in het theater, master chef at sea en de dag afgesloten met de kids disco. Daarna zijn we op tijd naar bed gegaan, want om 8 uur moesten we al van het schip af….
Maar weer flink sparen voor een volgende cruise 😁

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s