Klinisch geneticus

30 oktober 2019

Vandaag bij klinisch geneticus geweest.

Ook zij zag de gelijkenissen tussen Daan en Tim. Wij hadden zelf al een a4 meegenomen met gelijkenissen tussen Daan en Tim. De klinisch geneticus viel meteen nog meer dingen op; ze hebben allebei een omgeklapte oorschelp. Klein hoofd viel op. Natuurlijk het tenen lopen van Tim. Ook viel de couperose (toename van kleine bloedvaatjes in de huid van het gezicht) in Tim zijn gezicht op.

Martijn, Hanneke en Tim hebben bloed laten prikken voor DNA onderzoek. Van Daan ligt hiervoor nog bloed opgeslagen. Ze gaan uitgebreid DNA onderzoek doen. Dat wil zeggen dat er niet alleen gekeken gaat worden naar specifiek genen wat autisme veroorzaakt, maar als ze bijvoorbeeld een gen vinden waardoor je verhoogd risico op darmkanker hebt, krijgen we dat ook te horen. Uitslag hiervan kan zo’n 4 tot 5 maanden duren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s