Corona II

16 maart 2020

De ontwikkelingen wat betreft Corona gaan razendsnel. RTL nieuws heeft een live blog, waarin elke dag de cijfers over het aantal besmettingen, ziekenhuisopname’s en sterfte cijfers worden medegedeeld.

Op 11 maart is er sprake van een pandemie. Dat wil zeggen dat het virus nu een wereld wijde bedreiging vormt. Er volgt nu ook weer een persconferentie. Belangrijkste punt hierin is nu, dat mensen met klachten thuis moeten blijven.

In de landen om ons heen en Italië als voorbeeld, gaan steeds meer in Lockdown. Nederlanders zijn hier ook bang voor en slaan massaal aan het hamsteren. Vrijdag 13 maart vliegen de wc rollen, blikken eten, brood en flessen water om je oren. Wat je aantreft in de supermarkt zijn lege schappen….

Op 16 maart volgt er weer een persconferentie…. Mark Rutte vertelt dat er vanaf nu een ‘intelligente Lockdown’ geld. We gaan niet volledig op slot, maar toch geld nu; “Blijf thuis”.

De scholen, kinderopvang gaan dicht. Zwembaden en sportscholen, bioscopen en theaters. Het hele sociale leven ziet er nu anders uit.

Voor mensen met kinderen die in een vitale sector werken, komt er noodopvang. ‘Gelukkig’ werk ik in het ziekenhuis en kunnen onze jongens naar de noodopvang. Deze week nog niet. Tim is goed verkouden en mag dus niet. Martijn en ik proberen zoveel mogelijk werktijden op elkaar af te stemmen, want gastouder, opa en oma mogen nu ook niet oppassen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s