Drinken

26 april 2020

Onze Daan heeft van baby af aan al moeite met overgangen van voedsel en drinken.

De borstvoeding lukte niet, waardoor we na 10 dagen in het ziekenhuis werden opgenomen. Alle trucken werden uit de kast gehaald om Daan aan de borst te laten drinken, maar na een week werd gelukkig overgestapt naar drinken uit de fles. Heb het evengoed nog 6 weken volgehouden om te kolven.

Daarna verliep elke overgang van flesvoeding ook weer met problemen. Waren 3 stappen vooruit gegaan, deden we met een overstap weer 2 achteruit. Zodra we met vaste voeding begonnen, hebben we een logopediste ingeschakeld omdat dit ook moeizaam ging. Gelukkig kregen we te horen dat we het allemaal goed deden.

Jaren gingen zo voorbij met voortgang en tegenslagen en altijd de ondersteuning van logopedie. Pas sinds dit jaar heeft de logopedie het stukje mond motoriek opgepakt, nadat de mondhygiënist hier wat van had gezegd. Door de mond motoriek smakt Daan vaak bij het eten. Heeft hij niet altijd een goed mond gevoel en voelt dus ook niet altijd dat zijn mond bijvoorbeeld onder de pindakaas zit.

Weer volop logopedie om zijn mond motoriek te verbeteren en ook thuis doen we hier ons best voor. Drinken met een rietje leek hiervoor ook een goede oefening, maar Daan kauwde de rietjes altijd helemaal kapot.

Nu hebben wij de siliconen rietjes van http://www.siliconenrietjes.nl uitgeprobeerd. Je ritst het rietje open en maakt het rietje eenvoudig schoon met water en zeep. De siliconenlagen overlappen elkaar en klikken naadloos in elkaar. Je hebt dus geen borsteltjes meer nodig, waarbij je je moet afvragen of het rietje wel echt is schoon geworden, want je kunt overal heel makkelijk bij.

Echt een uitvinding voor ons! De rietjes zijn geliefd bij beide jongens. Ze kunnen er goed door drinken, geeft geen bijsmaak en ze zijn er ook nog in leuke kleurtjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s