Gezelschapsspellen

7 juni 2020

Met ons gezin maken we ook vaak tijd voor een gezelschapsspel. Beide jongens zijn super fanatiek. Daan kan erg slecht tegen zijn verlies. Sowieso bordspellen als games op de Nintendo switch moet niet teveel competentie strijd bevatten om het gezellig te houden.

Monopoly, mens-erger-je-niet en rummikub blijven favorieten. Maar zo nu en dan spelen we ook andere spelletjes.

Vandaag hebben we onder andere het okki spel gespeeld. Doel van het spel is om woorden te maken.

Iedereen heeft aan het begin een kaart gekregen. In de loop van het spel krijg je letters. Daar maak je woorden mee. Op de kaart staan al letters. Daar moet je 1 letter voor leggen en 1 letter achter. Het woord dat je maakt moet een goed woord zijn. Onderop de kaart staan 4 woorden getekend. Als je deze woorden maakt, krijg je extra punten. Als een speler zijn kaart helemaal vol heeft, is het spel afgelopen.

Leuk spel om ook samen met de jongens te spelen. Daan heeft (waarschijnlijk) dyslexie, dus wordt hierin ook uitgedaagd. En Tim is nog bezig met leren lezen. Kortom mooi uurtje educatief vermaak op een regenachtige zondag.

Een gedachte over “Gezelschapsspellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s