Oudergesprekken

17 juni 2020

Een rare week was dit….

Zowel Martijn als ik voelde ons niet erg fit afgelopen weekend. Toen daar ook nog verhoging bij kwam leek het ons verstandiger om ons te laten testen op corona. Tim stond maandag op met koorts, dus hem ook aangemeld om te testen. Juist deze week stonden veel afspraken; orthopedisch schoenmaker en vervolg (andos) onderzoek voor Tim. Logopedie voor Daan. En ik zou eindelijk weer gaan sporten. Allemaal kunnen afbellen, want zodra je lichte verschijnselen hebt, mag je nu bijna niets.

Gelukkig kregen we vandaag de uitslag van Martijn en Tim; negatief! Geen corona, maar zolang mijn test nog niet bekend is, is het hele gezin nog thuis.

Update 18 juni; ook mijn uitslag is negatief!

Gistermiddag ook oudergesprekken of ook wel rapport bespreking. Ouders zijn nog niet welkom op school, dus gaan deze gesprekken via de telefoon.

Eerst Daan. De juffen zijn erg tevreden over Daan. Qua nieuwsgierigheid en leergierigheid is hij zeker toe aan groep 5. Maar ook zijn er nog zorgen om zijn lezen. De intern begeleider zit er gelukkig bovenop dat hij komen schooljaar getest gaat worden op dyslexie. Daarnaast is Daan erg onzeker over zijn eigen kunnen en heeft hij regelmatig last van faalangst. Daar gaan we mee aan de slag. En in de vakantie veel blijven lezen.

En dan Tim. De juffen hebben moeite om afscheid te nemen van Tim. Zo geliefd is hij. Toevallig heeft hij elke keer de juffen die Daan ook heeft gehad. En krijgen wij als ouders ook een bijzondere band met de juffen. Zij zien dat we erg betrokken zijn. Dit vinden wij heel normaal, maar de juffen geven aan dat dat zeker niet normaal is. Waar Daan goed is met rekenen, is Tim goed in taal. Ook al haalt hij de ‘B’ en de ‘D’ nog vaak door elkaar. Het mag nog wel op deze leeftijd, maar het zou ook een kenmerk van dyslexie kunnen zijn. We willen wel nog een screening bij de logopedie om in het kader van de lopende onderzoeken hiervan ook een leidraad in te hebben. Tim doet het voor de rest super goed en is over naar groep 4!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s