Verjaardag in drievoud.

12 juli 2020

Daan is afgelopen woensdag 9 jaar geworden! In de vakantie jarig en op school mocht sinds de opening na corona geen kinderverjaardag meer gevierd worden. Uiteindelijk maar 1 vriendje op zijn kinderfeestje. Gelukkig wel zijn beste vriend! Daan wilde graag koekhappen, dus een Oudhollands verjaardagsfeestje voor hem georganiseerd. We hadden opdracht briefjes in 9 ballonnen gedaan. Dus meteen bij de start van het feestje moest de eerste ballon kapot gemaakt zien te worden. De opdrachten varieerde van taartje versieren, koekhappen, spijkerpoepen tot kadootjes verstoppen en verstoppertje. Daan genoot van alles!

Maar zag hem in de loop van de middag wel stiller en bleker worden. Als afsluiting pannenkoeken eten, natuurlijk door mama gebakken. En daarna samen met Daan vriendje naar huis gebracht. Vond je het wel leuk Daan vroeg ik hem in de auto weer naar huis. “Nee, vond het helemaal niet leuk…. Tim heeft alles verpest.” Gelukkig weet ik dat hij echt wel heeft genoten en Tim was ook de hele middag lief. Maar beide zijn na een middag spelen en in de aandacht staan gewoon moe en vol prikkels. Als je daarna vraagt hoe het was, kan je zo’n antwoord verwachten.

Zaterdag kwamen de opa’s en oma’s, tante Mariska met Mina en vrienden van opa en oma.

We dachten dat we alles goed geregeld hadden, maar in Daan zijn koppie werkt het dan toch net weer anders. Daan is gek van lego, dus elke verjaardag of andere gelegenheid krijgt hij weer lego. Dit jaar wilde hij graag de 4 koppen draak van lego hebben. Had er zelf al genoeg voor gespaard, maar we hadden met hem een weddenschap afgesloten. S ‘avonds optijd gaan slapen, verdiende hij een stikker en bij 15 stikkers zou hij de 4 kopen van ons krijgen. De 15 stikkers toch vrij snel behaald, dus erewoord, de 4 koppen krijgt hij van ons. Best een groot pakket van lego, dus opa henk en oma joke en ook tante Mariska betaalde mee. Woensdag ochtend had Daan de 4 koppen al gekregen. En hem toen ook verteld dat hij deze van opa, oma en Mariska had gekregen. Maar toen hij zaterdag alleen nog maar geld kreeg voor zijn verjaardag en als toppunt dat Tim nog een kadootje kreeg (van mariska nog voor zijn rapport), vond Daan het even niet meer zo leuk. Ook weer bij het naar bed gaan s ‘avonds uitgelegd dat hij van zijn geld nog iets kon kopen van lego kwam niet meteen aan. Hij had immers geen kadootje vandaag gekregen…. Dat gaan we volgend jaar toch weer anders aanpakken.

En vandaag de laatste dag visite. Een moeder van school en vrienden van ons, met hun 2 zoontjes. Ontzettend gezellige middag gehad. Daan vond het erg leuk dat er vandaag wel kindjes waren. Letterlijk geen kind aan ze gehad. Of ze waren buiten op de trampoline of binnen met de lego aan het spelen. De vrienden die op visite waren, daarmee gaan wij samen kamperen zodat ze ons de tips en trucs van het kamperen bij kunnen brengen. Daarvoor hebben we nog een blog; https://familiehammesgaatkamperen.wordpress.com/2020/06/20/het-begin/

Deze vrienden bleven s ‘avonds mee eten en het was bijna ziet eten doet eten. Daan heeft nog nooit zo weinig protest gehad bij een bord nasi! Na nog een ijsje ging de visite naar huis en de jongens naar bed. Dromen van hun lego en wat ze nog meer van lego willen kopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s