Telefonische oudergesprekken

29 oktober 2020

Vanwege corona maatregelen mogen ouders niet op school komen en vinden de oudergesprekken telefonisch plaats.

Eerst de juf van Tim die belt. We hebben onlangs mail contact gehad met haar omdat we een gedragsverandering zien bij Tim. Gelukkig zien ze dit niet terug op school. Ze vraagt wel even door wat dit voor veranderingen zijn en of de thuishulp hiervoor komt. We hebben afgelopen maandag hiervoor de intake gehad, dus deze wordt opgestart.

De juf merkt wel dat Tim snel afgeleid is. Zowel qua schoolwerk als tijdens het eten. Dit herkennen wij thuis ook. Ze merkt dat Tim goed functioneert als er voldoende structuur geboden wordt en voorspelbaarheid. In de klas gaat het op deze manier goed. Als er te veel prikkels zijn kan hij een koptelefoon gebruiken. Terwijl hij thuis zegt dat hij dat niet nodig heeft.

Afgesproken met de juf als wij handvatten van de thuisbegeleiding krijgen of andere hulpmiddelen dat wij hiervan de school op de hoogte brengen. En als zij veranderingen zien dat school ons weer op hoogte brengt.

Niet veel later belde de meester van Daan. Hij is een interim leraar tot in ieder geval de kerstvakantie. Daarna is er nog geen beeld van of hij blijft op deze school. En door de corona had ik hem nog nooit gesproken of gezien. Ik had de nodige verhalen van Daan al gehoord over hem.

Daan doet het super goed op school. En hij is opener geworden. Hij denkt eerst aan een ander in plaats van zich zelf. Maar toch ziet de leraar nog teveel gedrag die voort komt uit onzekerheid. Hij wil komende periode inzetten op zelfstandigheid en voor zich zelf opkomen.

Gisteravond had ik een gesprek met Daan nadat hij thuis was gekomen dat hij zich niet lekker voelde. Maar was zeker niet ziek, dus met naar bed gaan even doorgevraagd. Daan voelt zich buitengesloten in zijn klas. En vertelt dat andere kinderen hem belachelijk maken. De meester heeft dit niet in de gaten gehad. Hij gaat hierover in de klas praten, zonder dat Daan genoemd wordt. En hij vind het vervelend dat Daan hierover niet op school iets gezegd heeft. Misschien voelt hij een soort van angst naar de leraar toe om dit te kunnen melden?

Eind conclusie; beide jongens doen het best goed op school en natuurlijk zijn wij daar hartstikke trots op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s