Dubbele kinderbijslag

9 december 2020

Als je een kind hebt wat intensieve zorg nodig heeft, heb je misschien recht op dubbele kinderbijslag. Hier hadden we eerder nooit van gehoord. Mensen in onze omgeving vertelde dat wij daar zeker recht op zouden hebben en nadat een paar moeders van school het bleken te hebben en ze deden voorkomen dat het heel makkelijk aan te vragen was, zouden wij dat ook meer even gaan doen. Dat even was een verkeerde inschatting….

Via de sociale verzekeringsbank (SVB) kan je dubbele kinderbijslag aanvragen. Naast een online vragenlijst moet je daarnaast ook nog de nodige documenten liefst digitaal insturen. Het gaat dan onder andere om het laatste groei document van school, diagnose gesteld door arts op papier, aangevuld met verslagen van specialisten. Het hele dossier wordt doorgestuurd naar het CIZ (centrum indicatiestelling zorg) en zij beoordelen of je recht hebt op dubbele kinderbijslag of niet.

We hebben 20 oktober alles ingestuurd en 25 november de brief van het CIZ ontvangen. Beide jongens hebben geen recht op een dubbele kinderbijslag…. Ondanks dat ze op een SBO zitten, er altijd toezicht nodig is in verband met onvoorspelbaar gedrag, ze wel degelijk medische zorg nodig hebben, is het schijnbaar niet genoeg voor de eisen van het CIZ….

Op advies van onze gezinsbuddy hebben wij een bezwaar ingediend op 9 december. Onze gezinsbuddy is gemachtigd hiervoor. 11 januari heeft zij een afspraak met iemand van de CIZ. Hopelijk komt daar wat meer uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s