Nog een keer de pgb…

23 december 2020

Had ik al wel eens eerder over het pgb gehad in de tijd dat Daan privé zwemles kreeg, kan ik weer opnieuw een verhaal doen. Nu van Tim omdat hij pinguin zwemlessen krijgt.

We vragen een pgb aan omdat zowel privé zwemles als pinguin zwemles duurder is dan regulier zwemles. De gemeente heeft hier een speciaal potje voor. Kinderen tot 18 jaar hebben hier gewoon recht op, ongeacht het inkomen van de ouders.

De eerste stap is de pgb aan te vragen bij de gemeente. Wij hebben inmiddels een vast contact persoon bij het loket jeugd van de gemeente. Zij meld ons aan bij de Sociale Verzekeringsbank, de SVB. We moeten dan zelf een formulier invullen, samen met het zwembad en dan weer retour sturen. Klinkt eenvoudig, maar is het helaas niet. We dachten het goed gedaan te hebben, maar kregen (na 1 maand!) een brief retour dat er een verkeerd formulier was ingevuld. De formulieren worden digitaal aangeleverd en moeten ook weer digitaal ingestuurd worden. Nu blijkt ook dat een digitale handtekening niet geldig is. Deze keer Martijn de formulieren laten invullen. Wat een geduld heeft mijn man! Zelfs tot 3 keer toe met de SVB aan de telefoon als hij niet uit de vragen kwam.

Inmiddels zijn de formulieren weer opgestuurd. Inclusief onze handtekeningen en die van het zwembad. Hopelijk gaat het nu wel goed komen. Wordt vervolgd…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s