Tandzaken

Donderdag 21 januari 2021

Beide jongens waren laat met tanden krijgen. Daan had op zijn 1e verjaardag 1 tand in zijn mond. Bij Tim waren dat er misschien 2. Ze zijn nu ook alletwee ook nog aan het wisselen. Elke tand die eruit gaat wordt bewaard in een tandenblikje en krijgen ze van opa en oma wat geld.

Tim had al een tijdje een voortand die aan het wiebelen was. En zoals altijd was hij rond aan het rennen in de woonkamer terwijl hij naar bed moest. Met als resultaat dat hij met zijn mond tegen de eettafel valt/stoot. Voortand eruit, veel bloed en Tim aan het gillen. Nadat het bloeden een beetje gstelpt was, kwam er nog een stuk van de tand eruit. Omdat we het niet helemaal vertrouwde hoe het er uit zag en de tand in gedeeltes eruit was gekomen, de spoedtandarts gebeld voor overleg. Aangezien hij geen dikke lip had, kaken op elkaar kon doen en niet verging van de pijn, mochten we het aankijken en de volgende dag naar onze eigen tandarts.

Gelukkig konden we de volgende dag ook inderdaad terecht bij de tandarts. Hij heeft maar 2 tellen in de tandartsstoel gezeten. Helemaal goed gekeurd door de tandarts. Mooi fietsenrek!

’s Middag stond een afspraak gepland bij de orthondontist voor Daan. Hij loopt al bij een kinder mondhygenist. En zij had aangegeven vanwege dat zijn grote mensen tanden schots en scheef doorkomen dat een verwijzing voor de orho wenselijk is. Vandaag is er een controle foto gemaakt en heeft de ortho nog even in zijn mond gekeken. Daan vond het reuze spannend, maar heeft het allemaal toch laten gebeuren. Ortho maakt een verslag en wordt doorgestuurd naar de tandarts. Wordt vervolgd….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s