Voorjaarskriebels

25 februari 2021

Voor wie denkt dat het stil is op deze blog, er gebeurt nog genoeg….

De pgb voor de pinguïn zwemlessen van Tim zijn eindelijk goedgekeurd. Maar daar hebben we nu niet zoveel aan, aangezien de zwembaden nog steeds dicht zijn….

We kregen steeds vaker in onze omgeving te horen dat er gezinnen zijn die dubbele kinder bijslag aanvragen. Was zo te regelen zeiden ze. Zo eenvoudig blijkt het niet te zijn.
Na het invullen van een vragenlijst op de site van de SVB, ook nog heel wat formulieren moeten opsturen. Zoals groeidocument van school, diagnoses van artsen, verslagen van specialisten en ga zo maar door. Daarna wordt het hele dossier getoets door het CIZ en geven zij het advies of je wel of niet recht hebt op dubbele kinderbijslag. Bij ons was het afgewezen…. niemand in onze omgeving die dat snapt en dus hebben wij bezwaar ingediend.
Opnieuw aanvullende verslagen opsturen. We zijn nog inafwachting van dit bezwaar.

Het dyslexie onderzoek bij Daan is ook nog steeds niet geregeld.
School kan/mag niet testen omdat Daan ook ASS heeft. Bascule neemt geen nieuwe patiënten aan. Dus onze contactpersoon bij de Gemeente om advies gevraagd. Zij kwam (na weken wachten) met Chinski als optie. Maar omdat zij een organisatie zijn die niet vergoed wordt, moet je alleen al  voor het onderzoek een eigen bijdrage van 850euro betalen. De behandeling nog niet meegerekend. Wij hebben veel voor onze jongens over,maar dit serieus veel geld. Hele verhaal weer terug naar school. School heeft het weer over Bascule. En dat ze eventueel toch in groep 6 kunnen testen. Frustrerend dit, maar gewoon weer even afwachten.

De driewiel fiets van Daan hebben we op zicht gehad. Na 3 weken is deze weer opgehaald. En zijn we nog steeds in afwachting van de fiets die we in bruikleen krijgen. Tussendoor hebben we een brief ontvangen, dat het allemaal wat langer duurt dan verwacht in verband met leveringsproblemen en door de corona.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s