Oudergesprek Daan 2021

21 juni 2021

De oudergesprekken gaan nog steeds via Teams. Vandaag met de juf van Daan.

Ze begint te vertellen dat het heel veel uitmaakt wie of wat er om hem heen is of gebeurd. Hij blijft een gevoelige jongen. En vindt heel veel dingen spannend. Zoals vandaag. Bij het verlaten van de klas, liet hij zijn dopper vallen. Hij is niet bang voor de consequenties, maar wel wat anderen van hem vinden door zijn gedrag. Dit ziet ze niet alleen bij dit voorval, maar dagelijks bij alles wat je kan bedenken wat met probleem oplossend vermogen heeft te maken.

Het bespreken van de cito. We weten dat Daan moeite blijft houden met lezen. Vrijdag wel met zijn bouw (computer programma voor leesproblemen, laaggeletterdheid en dyslexie) diploma thuisgekomen! De scores bij technisch lezen en spelling laten dit ook zien. Qua lezen zit hij op niveau AVI start. Het streefdoel van technisch lezen ligt op 44, zijn persoonlijkdoel is 14. Daan haalt een DMT van 9. Uitstroom op dit niveau betekent praktijk onderwijs. Spelling scoort Daan hoger op. Ze zien ook wel degelijk dat hij stappen maakt en weten ze dat hij wel verder kan groeien. Maar een cito toets is nu eenmaal een moment opname. Ook heeft het heel veel met de focus van Daan te maken. Voor de laatste weken van dit schooljaar wordt er nog een plan gemaakt, samen met de intern begeleider en school orthopedagoog.

Rekenen is Daan altijd beter geweest dan taal. Maar hij is zo slim om hier ook vaak trucjes te gebruiken. Bij rekenen is het streefdoel gelijk aan zijn persoonlijk doel. Uitstroom zal in dit geval VMBO basis kader betekenen.

Middelbare school lijkt nog ver weg, maar toch wordt in het groeidocument stil gestaan bij het uitstroomperspectief. Bij het uitstroomperspectief wordt alles meegenomen. Zijn IQ 88 betekent uitstroom praktijk onderwijs. Zijn performaal iq (handelend vermogen; ruimtelijk inzicht, plannen, fijne motoriek) van 107 geeft uitstroom op VMBO praktijk onderwijs. Technisch lezen en spelling gaat naar praktijkonderwijs. Rekenen en wiskunde dan weer naar VMVO basis kader. Alles bij elkaar maakt de verwachte uitstroom praktijkonderwijs.

Het allerbelangrijkste en mooiste nieuws van dit gesprek….. Daan gaat over naar groep 6! Het is zelfs een combiklas 6/7. Er zijn 3 groepen. En er is naar gekeken naar de samenstelling van deze groepen. Zodat qua sociaal emotioneel niveau kinderen bij elkaar zitten, maar er niet een groep is die ergens in uitblinkt of een onveilige situatie creëert.

Nog een paar weken er flink voor gaan en dan is het alweer zomervakantie!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s