Oudergesprek Tim 2021

23 juni 2021

We hebben onlangs gehoord dat onze lieve gastouder haar droom achterna gaat en gaat verhuizen naar de andere kant van het land. Dit betekent dat we haar en haar man enorm gaan missen. Zij was meer dan een gastouder voor ons. We betekenden over en weer zoveel voor elkaar. Martijn kon hun helpen met elektra klussen en zij haalden sligro frikandelllen voor ons. Dit betekent ook dat we opzoek moeten naar, het liefst een andere gastouder. Deze zoektocht blijkt niet zo makkelijk te zijn. Een gastouder die opvang bied aan schoolgaande kinderen en het liefst ook nog deze naar school brengt en haalt. Misschien hebben we iemand gevonden. Binnenkort gaan we kennismaken.

Had ik afgelopen maandag een goed oudergesprek over Daan, was het vandaag de beurt om met de juf van Tim een oudergesprek te hebben. Ook weer via Teams. De camera van de laptop werkte even niet mee, maar dat maakte voor het gesprek gelukkig niet uit.

Tim heeft zijn leerdoelen van rekenen gehaald. Maar van spelling heeft hij het slechter gedaan als bij de vorige cito toets. Dit verbaast de juf heel erg. Ze wil de discussie van wel of geen dyslexie verklaring niet weer voeren. Maar denkt dat bij een volgende toets afgedrukt op A3 formaat Tim wel zou kunnen helpen.

Verder valt het op dat het automatiseren van het tellen tot 20 niet vanzelf gaat. Dit is iets om wel in de gaten te houden, maar nog niet om zorgen over te maken. Terwijl bij gezelschapspelletjes zoals regenwormen het hoofdrekenen makkelijker lijkt te gaan. Misschien heeft het met Tim zijn interesses te maken. Als hij iets leuk vind, hij er ook voor gaat.

Het oefenen met Bouw gaat nog steeds door, ook volgend schooljaar. Op school krijgt hij dit 2x per week. Het liefst dat we thuis ook nog 1x per week Bouw oefenen. Voor spelling werken ze met een stappenplan; opzeggen, hakken, denken, schrijven en controleren. Dit moet ook geautomatiseerd worden.

Vanwege dat de nieuwe klassenindeling nog niet helemaal compleet is, mag de juf nog niet zeggen in welke groep Tim komt en welke leerkracht hij krijgt. Wel kan ze zeggen dat Tim over is. Trots op onze jongen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s