Overspannen

26 oktober 2021

Als werkende jonge vrouw kan je de hele wereld aan. Werken, sociaal leven, alles in balans. Zodra je een relatie krijgt, veranderd dat je leven. Je houd rekening met elkaar en daar horen ook verantwoordelijkheden bij. Je kan niet zomaar in je auto stappen en een paar dagen wegblijven. In een relatie is het geven en nemen. Beide fulltime werken, dan ook beide verantwoordelijk voor het huishouden. Maar nog steeds in balans.

Kinderen krijgen is een van de mooiste dingen die er bestaan. Helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Ik wilde als jong meisje al moeder worden en ben ook heel blij dat ons dat zonder veel problemen gelukt is. Nu zal elke moeder beamen dat kinder opvoeden te vergelijken is met ballen hooghouden. Het is met kinderen meer dan ooit belangrijk om ook goed voor jezelf te zorgen. Nu schijnt het zo te zijn dat ouders van kinderen met ass meer stress ervaren, meer ballen hoog moeten houden. Wij hebben 2 kinderen met ass, het aantal ballen maal 2. Ikzelf heb ook diagnose ass, tel daar ook maar een aantal ballen er bij op.

In de herfstvakantie is het misgegaan. Letterlijk alle ballen zijn gevallen. Na een aantal weken volle stress door privé omstandigheden, waarin ik leefde op kalmeringsmiddelen, kon ik niet meer. Dagen lang huilen en niet meer kunnen slapen eisen hun tol. Toch heb ik een telefoontje nodig gehad van een hele goede vriendin, om te inzien waar ik mee bezig was. Ik was niet aan het functioneren, ik was aan het overleven.

De volgende dag ziek gemeld op mijn werk. Dit was zo moeilijk voor mij, omdat het als falen voelde. Soms is loslaten veel krachtiger dan verdedigen of vasthouden…

En dan…. je hebt de keus om bij de pakken neer te gaan zitten en nog verder in de put te komen. Of je kiest voor jezelf. En doet je best om het positieve naar boven te brengen. Ook al kost dat tijd. Heel veel tijd. Ik heb gelukkig voor het laatste gekozen. Vandaag bij de huisarts geweest. Hij heeft bevestigd dat ik overspannen ben. Hij adviseert om een afspraak te maken bij de praktijkondersteuner. Deze kan handvatten geven om aan jezelf te werken. Of eventueel doorverwijzen naar een psycholoog mocht dat nodig zijn.

Mijn leidinggevende zorgt dat de bedrijfsarts met mij contact gaat opnemen. Ook deze kan handvatten bieden of doorverwijzen naar een coach om hier sterker uit te komen.

Ik heb waarschijnlijk nog een lange weg te gaan, maar met hulp van professionals en daarnaast steun van vrienden en familie heb ik wel de hoop dat me dit gaat lukken. Weer opnieuw een balans te vinden met de juiste ballen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s