Oudergesprekken 2021

1 november 2021

Sinds hele lange tijd zijn we als ouders weer welkom op school voor de oudergesprekken. Wat is het fijn om een klaslokaal weer van binnen te zien en de leerkracht tegenover je te hebben zitten, in plaats van beeldbellen.

Beide gesprekken achter elkaar gepland. Daan en Tim zijn mee, maar kunnen zich prima even op de gang vermaken.

Eerst gesprek van Tim. Zijn juf ken ik gelukkig aardig goed. Zij is ook juf van Daan geweest. Dus een kort lijntje met haar. Zij weet dat het thuis nu even niet zo lekker gaat en was dus blij dat ik wel was gekomen. Ze is erg tevreden over Tim. Hij lijkt het wel naar zijn zin te hebben op school en in zijn klas. Hij vertoont wel jong gedrag en lijkt daardoor kwetsbaar te zijn. Maar Tim kan heel goed aangeven als er hem iets dwars zit. Hij doet altijd enthousiast mee, maar kan ook snel afgeleid zijn. Of geen zin hebben. De juf weet dat goed op te lossen om hem inzicht te geven dat je altijd een keuze hebt. Een keus door je werk goed te doen en dan beloond te worden. Of ervoor te kiezen om je best niet te doen, maar dan ook daarvan de gevolgen te dragen. Bij het volgende rapport wordt het uitstroomperspectief besproken.

Meteen door naar Daan zijn klas. Even een paar minuten moeten wachten, omdat er nog een andere moeder in gesprek was. De leraar van Daan was relatief nieuw voor mij. Maar we hebben een heel fijn gesprek gehad. Hij ziet een hele rustige Daan in de klas. Die niet zoveel van anderen aantrekt en zelf gestaag de lessen volgt. Hij is altijd enthousiast bij het begin van de les. En heeft niet veel hulp nodig tijdens de les. Daan is erg leergierig en vind alles interessant.

De regels voor dyslexie onderzoek zijn veranderd. Voorheen kon er alleen getest worden als er alleen verdenking was op dyslexie. Als er andere problemen speelden zoals ass of adhd, werden deze kinderen uitgesloten van dit onderzoek. Nu kan er wel getest worden op dyslexie bij ass. De leraar gaat aanmeldformulieren regelen voor zowel dyslexie behandeling als verklaring.

Trots op beide mannen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s