Groot overleg

4 november 2021

We hebben een traject gevolgd bij triversum voor onderzoek naar autisme bij Tim en daarna een behandel/begeleiding traject. Onlangs is door triversum aangegeven dat zij alleen een kortdurend traject aanbieden. Maar dat zij ook zien dat wij als gezin langdurige begeleiding nodig hebben. Dus hebben zij een overleg gepland, met dus triversum, de gemeente (jeugd loket), onze gezinsbuddy en natuurlijk wij als ouders.

Het gesprek was al een keer uitgesteld maar vandaag was het dan echt zo ver. Gesprek op het gemeentehuis. Onze gezinsbuddy via de telefoon en de rest rond de tafel.

Triversum opende het gesprek omdat zij het gesprek hadden gepland. Daaruit worden de volgende dingen al snel duidelijk; wij hebben als gezin een instantie nodig die zowel de jongens begeleid in hun autisme en ons al ouders ondersteund in de opvoeding. Daarnaast de vraag of Martijn zich toch ook wil laten testen op autisme. De 3 professionals aan tafel hebben al vaker aangegeven dat ze kenmerken bij Martijn zien. Martijn ziet niet de toegevoegde waarde voor hem als hij een diagnose zou krijgen. Ze hebben geprobeerd uit te leggen dat een diagnose niet alleen voor hem is, maar ook dan meer duidelijkheid te krijgen in zijn rol van ons bijzondere gezin. Ook om betere begeleiding als gezin te krijgen.

Er is ook gesproken over het idee van een zorgboerderij voor de jongens. Zodat de jongens even lekker hun gang kunnen gaan en wij als ouders wat meer kunnen ontspannen. Een zorgboerderij zou betekenen weer een nieuw gezicht. Onze gezinsbuddy heeft ook een logeerhuis, maar haar focus ligt op kinderen met een andere problematiek. Nu hebben wij de mazzel dat onze gastouder ook crisis opvang, weekend opvang en logeer opvang doet. Na het gesprek hebben we de jongens bij haar opgehaald en dit meteen aan haar gevraagd. Wij hebben het idee dat bijvoorbeeld 1 weekend per maand al voor ons veel kan betekenen. Dit moet dan in overleg gaan met de gemeente omdat de vergoeding hiervoor geregeld moet gaan worden.

Voor de gezinsbegeleiding en ondersteuning gaat de gemeente contact opnemen met het Leo kannerhuis. Deze instantie is gespecialiseerd in autisme. Hierover krijgen we dan nog informatie opgestuurd.

Al met al een positief gesprek. Ook al was het voor mij (overspannen thuis) wel zwaar, maar voor de mensen die mij kennen; voor mijn jongens doe ik alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s