Eet gedrag

21 januari

Een tijdje terug alweer ben ik met Daan naar de huisarts geweest omdat we ons grotere zorgen maakten over zijn eet gedrag. 

Daan is van geboorte af aan al een slechte eter. Op en af fysio gehad. De laatste fysio behandeling via school was op de mondmotoriek gericht. Maar Daan had niet meer de drive om hier aan mee te werken. En wij zelf niet meer de energie om hem hierin te stimuleren. 

Op moment van huisarts inschakelen hebben we een diepe punt qua eten bereikt; met handen eten, eten in zijn wang proppen, daardoor eten uitspugen. Weigeren te eten. Dit heeft vooral betrekking op het warme eten. Maar die tijd ging hij ook steeds moelijker zijn brood eten.

Nu denken wij en ook de huisarts, niet zozeer dat het een eetprobleem is. Daan is een erg gevoelige jongen. Afgelopen jaar hebben er bij ons in de familie een aantal dingen afgespeeld; onder andere ruzie in de familie, corona in de familie en ikzelf zit overspannen thuis. Wij denken doordat Daan niet goed in zijn vel zit, dit een weerslag op zijn eetgedrag heeft.

De huisarts heeft aangegeven om ons eigen netwerk (triversum, gezinsbuddy) aan te spreken en overleg met kinderarts te hebben. Ons eigen netwerk is momenteel aan verandering onderhevig, dus wordt deze situatie ook doorgespeeld aan family supporters (aanmelding voor deze instantie is inmiddels gedaan).

Kinderarts begin van deze avond telefonisch gesproken. Wij komen jaarlijks bij haar om groei en gewicht van Daan in de gaten te houden. Goed contact altijd met haar. Zij adviseert als dit mogelijk is via school of prinsenstichting een gedragstherapeut in te schakelen. Daarnaast verwijzing voor logopedie in het dijklander. Dit om ons als ouders praktische tips te geven gericht op het eten.

Nu hebben we aan school gevraagd of er een gedragstherapeut aangesloten is en of zij een andere optie hebben.

Net als zoveel andere dingen bij ons, wordt vervolgd….

Outlook voor Android downloaden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s