Zorgboerderij

21 januari

In de overleggen die we gehad hebben met meerdere partijen om de tafel, kwam als optie de zorgboerderij naar voren. Wij als ouders waren niet meteen overtuigd van dit idee. Wij hebben immers een gastouder waar de jongens ook kunnen logeren.
Na het laatste overleg waren wij enigzins bijgedraaid en zagen wij ook de voordelen van een zorgboerderij. 

Nu heeft landzijde mij telefonisch gesproken. Er zijn nu 3 opties; Zaandam, kindergroep alleen zaterdag. Middelie, wel logeren maar daarvoor onbekende wachtlijst. En Purmer, kindergroep alleen op zaterdag…. 

Als het echt niet anders lukt dan alleen op zaterdag, zie ik daar geen toegevoegde waarde voor ons in. De weekenden naar de camping zijn de jongens ook lekker buiten en wij kunnen daar ontspannen. 

Diegene die ik sprak wist niet dat het logeren al zo nodig was. Ze gaat nu informeren naar boerderijen wat verder weg; Spierdijk en Ursem.

Ik weet dat het mijn probleem is dat ik niet tegen onrecht kan. We hebben een gastouder die we nu al goed kennen en ook de jongens al vertrouwd zijn. En daar kan direct gestart worden met logeren. 
Maar omdat blijkbaar de gemeente geen contract heeft met gastouder, maar wel met Landzijde gaat daar de voorkeur naar uit.

Dit jaar begint alweer met wachtlijsten…. hoelang moeten wij het nog volhouden? 

Bestaat er zoiets als karma? Na bovenstaande verhaal getypt te hebben, kreeg ik binnen het half uur een belletje van Landzijde.

In Middelie is inderdaad nu nog geen plek voor logeren maar ook geen wachtlijst. Wat betekent zodra er een kindje(s) weggaat, er meteen ruimte komt.
In de Middenbeemster heeft ze nu ook een zorgboerderij gevonden, waarbij meteen plek is om te logeren.

Morgen kunnen we bij beide boerderijen kennis maken. We zijn zeer benieuwd wat we ervan kunnen verwachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s