Meneertje praat graag

3 februari 2022

Op advies van de kinderarts zijn we opnieuw doorverwezen naar de logopedie in het ziekenhuis. In 2015 waren we daar voor het laatst geweest. De logopedist herkende Daan nog wel, maar niet met al zijn gepraat! We komen nu niet speciaal voor het praten, wel voor zijn eetgedrag.

Eind vorig jaar zaten we met hem in een diepte punt wat eten betreft. Met zijn handen eten. Proppen, eten heel lang in zijn wang laten zitten. Tot soms wel een uur lang om het vervolgens op de wc uit te spugen…. In december ging hij zelf moelijk doen met brood eten. Toen meteen huisarts geraadpleegd. Daan is ook een erg gevoelige jongen. Vorig jaar heeft zich bij ons veel afgespeeld, dus dat kan zeker ook meespelen in zijn eetgedrag. Als een vorm van controle.

Daan kan gelukkig ook al heel goed zelf uitleggen waarom het eten niet altijd lukt. Zelf houden wij sinds het begin van dit jaar een eetdagboek bij. Zo hadden we al wat kennis paraat wat wel en wat niet goed gaat.

Helaas is het niet een eenduidig beeld qua eten. Dus we hebben ‘huiswerk’ mee gekregen. Een vragenlijst om in te vullen over sensorische informatie verwerking. En een lijst maken van eten wat Daan absoluut niet en juist wel eet.

Bij de volgende afspraak wordt dit dan weer besproken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s