Weer een hoofstuk afgesloten

22 februari 2022

Het is voorjaarsvakantie maar toch een druk dagje. Vanmorgen waren de jongens nog bij de gastouder en zijn ze naar purvak (purmerendse vakantieactiviteiten) geweest.

Daar heb ik ze op tijd op gehaald, voor een logopedie afspraak van Daan. Ze had de uitslag van het sensorische informatie onderzoek. Op de meeste onderdelen laat hij een duidelijk verschil zien met leeftijd genoten. Dat wil zoveel zeggen dat Daan een erg gevoelige jongen is, die veel last heeft van prikkels, zowel lichamelijk, auditief en visueel.

We hadden ook 2 soorten eten meegenomen, iets wat hij wel lust (lasagne) en iets wat hij absoluut niet lust (garnalen) om te laten zien hoe hij eet. De logopedist ziet geen problemen met het eten. Fysiek is hij goed in staat om te kauwen en te slikken. Daan heeft echt last van prikkels. Dus kan je voorstellen als je de hele dag al bent blootgesteld aan prikkels en je dan ook nog iets moet eten wat je niet echt lust…. dan is het uithoudingsvermogen helemaal op.

Omdat Daan overdag wel bijna altijd goed en voldoende eet, is het minder belangrijk wat hij bij het avondeten eet. De porties mogen dus nog kleiner en als het kan zo min mogelijk prikkels tijdens het eten. (Bijvoorbeeld geen tv, speelgoed etc.)

Nieuwe afspraak over een maand om te kijken of het goed blijft gaan.

Daarna door voor het laatste gesprek bij Triversum. Triversum heeft een kortdurend traject en zoals eerder vermeld zien zij, dat wij als gezin langdurige begeleiding en ondersteuning nodig hebben. Maandag intake bij family supporters.

Vandaag dus afsluitend gesprek. Vooral over gehad hoe we de afgelopen periode hebben ervaren. Wij hebben als ouders ontzettend mooie complimenten gekregen. Dat wij inzet tonen om wel willend te zijn. Ondanks onze eigen beperkingen. We hebben altijd open gestaan en tijd gemaakt voor de gesprekken die we bij Triversum hebben gehad. De behandelaar verbaasd zich dan ook niet dat we daarom al zo lang bij elkaar zijn. We zijn een echt team.

Gelukkig hadden wij nog een persoonlijk bedankje meegenomen, want we wisten even niet wat we daarop moesten zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s