Een wit (rood en blauw) voetje

1 maart 2022

Zodra Tim los ging lopen liep hij al op zijn tenen. Na jaren van fysiotherapie en de laatste jaren ook bij de revalidatie arts te zijn geweest, was het nu toch nodig om in het gips te gaan. Ondanks aangepaste schoenen en steunzolen bleef Tim op zijn tenen lopen. Ook de pees in zijn kuit is hierdoor verkort. Door middel van gips wordt deze pees weer opgerekt.

Tim vond het best spannend wat er allemaal ging gebeuren. Maar de gipsmeester heeft de hele tijd verteld wat er ging gebeuren. Per been duurde het ongeveer 20 minuten. De revalidatie arts was hierbij ook aanwezig. Zij heeft uitgelegd dat de voet nu nog in een 90 graden stand is gezet. Elke week weer terug voor een nieuw gips en dan wordt de stand van de voet in een kleinere stand gezet (meer met de tenen richting de neus).

Kleurtje mocht Tim natuurlijk zelf uit kiezen. De kleuren van ajax rood en wit leek hem wel wat. Zodra de rode er omheen zat, werd het toch blauw voor zijn andere been. Een kleurtje is natuurlijk leuker dan saai wit. Met speciale gips schoenen even een rondje oefenen met lopen. En na alle do’s en don’ts te horen hebben gekregen, weer naar huis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s