Artis

26 mei 2022

Sinds ongeveer de geboorte van onze Daan hebben wij een Artis abonnement. Zo kunnen we gaan en zo lang blijven als we willen. Nu beide jongens op school zitten, gaan we aanzienlijk minder vaak dan toen ze kleiner waren. Vandaag hemelvaartsdag en dat we met z’n vieren vrij en thuis zijn, is een goede reden om te gaan!

Gelukkig zijn er blijkbaar veel mensen die vandaag dauwtrappen, want om half 10 was het nog relatief rustig in Artis. Meteen het eerste verblijf, de kamelentuin was in verbouwing. De keus het rondje linksom of rechtsom werd al snel door de jongens beslist. Sinds dat ze kunnen lopen, hebben we een vaste route door Artis. Het is erg moeilijk om onze jongens een andere route te laten lopen. Want ‘hun’ route is zo vertrouwd geworden. Toch konden we vandaag een beetje afwijken. In plaats via de loslopende lemur apen naar de leeuwen te lopen, zijn we vandaag via het reptielenhuis gelopen.

Net zoals dat ze een vaste route hebben, hebben ze ook de vaart erin. Door ze de bordjes te laten lezen of de verstopte reptielen te laten zoeken, staan we langer dan 2 tellen voor een dierenverblijf.

Het was mooi om te zien dat de mannetjes leeuw nu helemaal gewend is aan de leeuwinnen en met z’n drieën heerlijk in de zon lagen te genieten. Via de olifanten, zebra, giraf en de chimpansees kwamen we bij het insecten huis. Bij mij gaan mijn nekharen overeind van alle kakkerlakken, kevers en spinnen. Maar Daan lijkt juist gefascineerd door alle krioelende beestjes.

Ondertussen kregen we aardig dorst en stiekem ook al een beetje honger. We waren overtuigd dat er bij de vlindertuin nog een restaurantje zat, maar behalve de spetterende zeeleeuwen en bezoekje aan het toilet vonden we hier geen verfrissing meer. Via de bavianen, rode panda en de pinguïns kwamen we bij de serre. Een kas omgeven met kleurrijke bloemen en planten. Waar we terecht konden voor een lekkere ijskoffie en heerlijke borrelplank. Artis is al een aantal jaren op de gezonde toer. Dit restaurant is zowel voor vegetariërs als veganisten. Nu eten onze jongens steeds beter en meer, maar met een dagje uit nemen we toch ook vaak een eigen broodje mee. Hoe toepasselijk is dan een tijgerbol!?

Het aquarium is nog steeds gesloten vanwege een grote renovatie. Via de blauwkeelara’s, jaguar en de flamingo kwamen we al snel weer richting uitgang. Maar natuurlijk niet zonder de artis winkel te bezoeken. We hebben al een hele verzameling dieren knuffels en staarten in huis, maar de jongens vinden er altijd nog wel eentje die ze nog niet hebben. Zolang we niet wekelijks naar artis gaan, kan een kleinigheidje gelukkig geen kwaad.

Richting parkeerplaats besloten we om de auto nog even te laten staan en een wandeling te maken naar de cruiseport van Amsterdam. Op de heenweg hadden we al gezien dat er een mooi cruise schip lag. Die wilde we natuurlijk wel even van dichtbij bekijken. Op de weg er naar toe had ik de pech dat er een poepende vogel precies over mijn hoofd vloog…. gelukkig schijnt het geluk te brengen!? Het was erg mooi om het cruise schip Celibrity Apex van dichtbij te bewonderen. We kwamen ook tot de ontdekking dat Tim zijn zonnebril kwijt was. Voor de auto moesten we natuurlijk weer teruglopen naar Artis. Daar nagevraagd bij gevonden voorwerpen en zelf nog even gecheckt op de toiletten, maar helaas geen zonnebril.

Desondanks was het een heerlijke dag en hebben we enorm genoten van deze stralende dag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s