Breinboost

22 juli 2022

Door onze thuisbegeleiding waren beide jongens aangemeld voor een sociale vaardigheidstraining, breinboost. De eerste week van de zomervakantie elke dag van 10 tot 14uur naar Ijburg om hier aan deel te nemen. En op vrijdag een afsluiting met de ouders erbij.

Deze sociale vaardigheidstraining is geïnspireerd op de Feuerstein methode. Feuerstein is een leermethode waarin leerlingen individueel of in kleine groepjes hun leervaardigheden ontwikkelen. Leerlingen die niet weten ‘hoe ze kunnen leren’ komen vaak minder goed mee op school. Kinderen met autisme ontwikkelen hun leervaardigheden vaak later dan hun leeftijdsgenoten.

Het belangrijkste wat we vandaag hebben meegekregen, is het modelleren met je kind. Modelleren is een methode om iemand te leren succesvol gedrag van een ander na te bootsen en het zich daarmee eigen te maken. 

Omdat de jongens het zo goed gedaan hebben deze week, was een welverdiend diploma wel op zijn plaats. Op elk diploma hadden de begeleiders een mooie tekst gezet. Voor Daan was dit;

Beste Daan, Wat heb jij mooie stappen gemaakt zeg! In de afgelopen week hebben wij gewerkt aan jouw stopkracht, het afremmen van jezelf en even wat ruimte geven voor een ander. Maar ook het eerst nadenken voordat je iets doet. Hierbij zien wij ook hoe goed jij van een afstandje kan observeren en andere aanwijzingen kan geven. Ook heb jij door de week laten zien dat jij goed kan samenwerken en dat mooi ook aan een ander kan vragen. Wanneer anderen hulp nodig hebben ben jij goed in het opvolgen van relevante aanwijzingen. Wanneer iets moeilijk is, blijf in jezelf geloven en wees trots op je resultaat. Wij zijn in ieder geval al trots!

En van Tim;

Beste Tim, Wat heb jij hard gewerkt en goed je best gedaan! De afgelopen week hebben we geoefend met het aangeven van wat jij graag wilt en gaan we thuis oefenen dit aan te geven met behulp van een teken. Tijdens deze week hebben wij gezien hoeveel plezier jij hebt gehad en hoe mooi jij kan samenwerken. Wanneer jij soms wat moeite hebt om gelijk te starten met een opdracht maak jij gebruik van andermans startkracht om toch gewoon wat te maken, ook al is het niet perfect. Tim, je wordt steeds beter in het herkennen en benoemen van emoties, blijf zo doorgaan! We zijn trots op jouw vooruitgang.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s