Daan dag 2022

6 november 2022

Vandaag dan Daan dag. Papa blijft met Tim thuis en mama gaat met Daan op stap.

Papa en Tim brengen ons al op tijd naar de trein. De dag begint al goed met een trein die 5 minuten vertraging heeft. Maar goed we zitten droog en Daan vind het hartstikke leuk om met de trein te gaan.

Na een chaotische overstap op Amsterdam sloterdijk komen we even na 10 uur aan in Leiden. Daan dag gaat vandaag naar Naturalis. Dat betekent vanaf het station nog een goede 10 minuten lopen.

Onze wandelroute loopt langs het LUMC maar al snel is het gebouw van Naturalis te zien. Een mooi architectonisch gebouw, van zowel buiten als binnen.

Het museum is opgebouwd uit verschillende thema’s. We beginnen bij het leven. Van de kleinste vlinder tot de grootste olifant. Ze zijn hier allemaal terug te vinden. De pijlen op de grond vertellen ons de route. Via de trap komen we bij het volgende thema; de aarde. Hier leren we dat de aarde voortdurend in beweging is, waardoor er aardbevingen ontstaan. En dat daardoor landen in de loop van de jaren groeien (ijsland) en er schatten te vinden zijn in de aarde (edelstenen). We lopen door naar de Dino tijd. Enorme skeletten staan hier opgesteld.

Op de volgende etage vinden we de vroege mens en de ijstijd. Na de Dino tijd was er de oermens en leefden ze samen met mammoeten, beren en andere wilde dieren. De oermens was een jager en leefde samen met de natuur. Nederland zag er in die tijd een beetje anders uit. Na een korte stop voor een broodje en wat drinken gaan we naar de volgende etage.

Eerst de verleiding en daarna de dood. De verleiding had alles te maken met het paar gedrag van de dieren. Ook waren de nodige dieren piemels hier te vinden. Het leven is niet oneindig, want we gaan allemaal een keertje dood. Houd het dan ook echt op? Alles bestaat uit deeltjes, ook jij. Als we dood gaan, vallen we uiteen in deeltjes. En deze deeltjes vormen weer iets anders.

Na nog een kijkje in het restaurant en in de shop, blijkt Daan toch voor vandaag liever een kado te willen van de intertoys. Inmiddels regent het buiten… maar we hebben allebei een jas aan die goed tegen de regen kan. Dus we laten ons niet zomaar kennen. Het is ook weer 10 minuten lopen naar de intertoys. Tegen de tijd dat we daar aankomen zijn onze broeken zeiknat van de regen en dan moeten we ook nog weer 10 minuten lopen naar het station. Voordat we de trein instappen, maar even opwarmen met een chocolade melk.

Na weer een chaotische treinrit (iets met een verkeerde trein) komen we om half 6 weer aan in Purmerend. Gelukkig staan papa en Tim ons op te wachten en sluiten we deze toch wel geslaagde dag af in de McDonald’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s