Controle in Hoorn

17 november 2022

In overleg met de kinderarts vandaag voor Tim én Daan controle afspraak bij de revalidatie arts.

Eerst Tim. Begin van het jaar heeft hij met 2 voeten in het gips gezeten vanwege zijn tenen lopen. Dus nu vooral gekeken hoe de stand van zijn voeten is. En de rekbaarheid van de kuitspier. Ze was niet heel tevreden. Hij moet vanaf nu echt elke dag zijn aangepaste schoenen met steunzolen aanhouden. Uitzonderingen zijn gym en zorgboerderij.

Voor de rest tevreden over zijn ontwikkeling, dus ze durft het aan om pas volgend jaar september een nieuwe afspraak te plannen.

Bij de kinderarts hadden we al besproken dat Daan een afwijkend loopje heeft. Bij het lichamelijk onderzoek kwam hierbij niets uit. Meer mensen hebben een voorkeur om met een voet naar buiten te lopen. Bij Daan is het ook een kwestie van evenwicht, conditie en kracht in zijn benen. Ze geeft de voorkeur aan dat Daan hoge schoenen gaat dragen, zodat hij meer steun heeft bij het lopen. En bij veel lopen, bijvoorbeeld bij een dagje uit, regelmatig even zitten om bij tekomen, maar daarna gewoon weer verder lopen.

Voor Daan hoeft er niet een vervolgafspraak gemaakt te worden. Als het wel nodig is, weet we de route.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s