Oudergesprekken

22 februari 2023

De cito toetsen zijn geweest en de rapporten komen vlak voor de voorjaarsvakantie weer in huis. Dus er staan weer oudergesprekken gepland.

Vooral bij Daan vind ik het belangrijk dat Martijn erbij kan zijn. Dus de gesprekken laat op de middag gepland zodat Martijn kan aansluiten. De jongens ook mee, anders zitten ze te lang alleen thuis. Zij hebben samen cup cakes gebakken en delen deze trots uit aan de aanwezige leerkrachten.

Beide jongens doen het goed op school! En dat is ook duidelijk te zien bij de cito toetsen. Er zit overal een stijgende lijn in.

De beleving van Tim is nog wel eens anders dan de juf in de gaten heeft. Zo kan Tim heel boos en overprikkeld thuis komen van een “drukke” dag, maar hoor ik van zijn juf dat het best een rustige dag is geweest. Het lijkt erop dat Tim nog steeds moeite heeft met wisselingen. Hij heeft echt even schakeltijd nodig. Hij moet thuis meer oefenen met lezen, voor de rest is de juf hartstikke blij met hem.

Daan blijft moeite met lezen houden, maar is gelukkig erg leergierig en nieuwsgierig. Hij zit dit jaar ook nog eens in de leerlingenraad en weet het daar ook goed te vertellen. Hij heeft al de intake met de orthopedagoog gehad en zij zal mij binnenkort verslag uit brengen. Voor Daan is het belangrijk om veel te blijven lezen en vooral blijven zoals hij is; een echte doorzetter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s