Slapen

24 februari 2023

Daan slikt al een hele tijd melatonine kids (0,229mg) om in slaap te komen. Dit is toen in overleg met de kinderarts en huisarts gegaan. De laatste tijd merken we dat Daan wel heel vroeg wakker werd, zo rond 5 uur. En de laatste weken ook snachts wakker wordt. Vandaar dat we een telefonisch consult bij de huisarts hebben aangevraagd.

De huisarts vind het ook lastig. Bij het syndroom wat de jongens hebben wordt er ook gesproken over slaapproblemen. Te weinig slaap zou in dit geval ook epilepsie kunnen uitlokken.

Het probleem lijkt hem niet het inslapen te zijn, maar het doorslapen. De huisarts heeft een voorstel om de melatonine op te hogen naar 5 mg en zijn bed tijd een uur later. Dus 21 uur in plaats van 20 uur naar bed. In de hoop dat hij dan ook langer door slaapt. De jongens hebben nu voorjaarsvakantie, dus mooi de tijd om dit te kunnen uit proberen.

Mocht dit niet het gewenste resultaat hebben, dan lijkt hem toch verstandig om de kinderarts te raadplegen. Misschien dan toch een vorm van epilepsie in de nacht. Een slaaponderzoek of een EEG kan dan uitsluitsel geven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s