Home

We hebben 2 schatten van jongens, maar ook bij beide jongens genoeg zorgen.

 

Daan is geboren na een ideale zwangerschap op precies de uitgerekende datum, 8 juli 2011. Vanaf ’s morgens had ik al weeën. ‘S middags kwamen daar rug weeën bij. Uiteindelijk om 20 uur naar het ziekenhuis gegaan. Daar bleek na het doorprikken van de vliezen dat Daan gepoept had in het vruchtwater. Overgeplaatst naar de verloskamer. Ik mocht gaan persen bij volledige ontsluiting, maar had geen pers weeën. Al snel bleek dat de hartslag van Daan wegviel en werd er besloten de gynaecoloog er bij te halen. Toen bleek ook de navelstreng 5x om zijn nek te zitten! Na een knip en met behulp van de vacuümpomp kwam Daan om 22:11 ter wereld!

Het eerste jaar van Daan is een bijzonder jaar geweest. Mooi om alle ontwikkelingen te volgen. Minder mooi alle keren dat hij ziek is geweest of opgenomen in het ziekenhuis. Met 3 weken oud al, toen bleek dat hij door een slechte drinktechniek te weinig melk binnen kreeg en dus maar bleef afvallen.

Daan is een lief, zorgzaam nieuwsgierig jongetje. Hij heeft zo zijn eigen ritueeltjes en al zeker een eigen wil.

Doordat de groei en ontwikkeling bij Daan achterblijft zijn we in een medische molen bij de kinderarts terecht gekomen. Ook merkten wij bij een leeftijd van 2 jaar dat Daan ‘afwijkend gedrag’ vertoont. Daarvoor zijn we in een onderzoeks molen terecht gekomen.

 

Tim is geboren op 25 september 2013. De zwangerschap was ook nu weer goed te doen. Naast de gewone kwaaltjes verder geen bijzonderheden. De 25e begon ’s nachts met voor weeën, dus overdag maar rustig aan gedaan. Na het avondeten had ik wel hele erge harde buiken. Dus maar voor de zekerheid met nood tas mee naar het ziekenhuis. Bij binnenkomst 4 cm ontsluiting. Meteen gestript zodat de bevalling snel zou inzetten. Later op de avond zijn de vliezen gebroken en ging het vanaf daar heel snel. Om 22:22 kwam Tim ter wereld! We mochten de nacht door brengen in het kraamhotel om de volgende dag heerlijk naar huis te gaan.

Het eerste jaar van Tim was genieten. Genieten van alle ontwikkelingen. Maar ook genieten van een heerlijk lief mannetje. Snel tevreden en altijd vrolijk!

Behalve een opname in het ziekenhuis voor een longontsteking is zijn eerste jaar snel voorbij gegaan. Kleine jongens worden snel groot!

De standaard gehoortest die in de kraamweek wordt afgenomen, is tot 3x toe herhaald. Uiteindelijk bij het audiologisch centrum terecht gekomen. Nu 2 jaar verder is wel zijn gehoor goedgekeurd maar heeft hij waarschijnlijk een taalontwikkeling stoornis. Ook twijfelen we of hij geen andere achterstand heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s