bleekscheetje

5 februari 2024

Toch maar voor beide jongens een afspraak bij de huisarts gemaakt. Daan is vanaf kerst al aan het hoesten en is nog steeds niet helemaal weg. Tim is vorige week voor de 2e keer ziek geweest dit jaar. Daarnaast bij de schoolarts paar weken terug te horen gekregen dat hij wel erg bleek ziet.

Gelukkig neemt de huisarts ons serieus en doet een uitgebreid lichamelijk onderzoek bij beide jongens. Het hoesten van Daan is natuurlijk sinds het weekend aanzienlijk minder geworden. Zijn longen klinken schoon en verder geen tekenen van een infectie. Hoesten kan gewoon een hele lange nasleep hebben.

Tim was vorige week goed ziek. Hoge koorts en bleef maar overgeven. Toen ook al bij de huisarts geweest om te horen dat zijn weerstand laag was doordat hij in de kerstvakantie ook al de griep had gehad. De huisarts is het met ons eens dat hij wel erg bleek ziet. In combinatie met dat hij eigenlijk altijd moe is, is reden genoeg om bloed te laten prikken. Dit om een bloedarmoede uit te sluiten. Aangezien ik zelf werk op het ziekenhuis laboratorium, kan ik zelf meteen uitslagen inzien en zelf verder dokteren. De bloedarmoede kunnen we uitsluiten, want deze waardes zijn gewoon goed. De vitamine D daar en tegen is erg laag. Dit kan de bleekheid en vermoeidheid ook zeker verklaren. Dus toch wel verstandig om de winter maanden extra vitamine D te slikken.

Plaats een reactie