Legoland

29 april 2022

In 2010 waren Martijn en ik 10 jaar getrouwd. Onze vakantie plannen waren daardoor best bijzonder. Een Noord Europa cruise (Duitsland, Denemarken, Noorwegen) met op de terugweg een bezoek aan legoland. Door de corona pandemie zijn deze plannen niet doorgegaan. Door deze pandemie zijn we kampeerders geworden en staan we ook dit jaar weer op een seizoensplek, op een camping op de Utrechtse heuvelrug. Als het even kan zijn we elk weekend en schoolvakanties op de camping.

Toch willen we ook even echt weg. En besloten we om dit jaar naar Legoland te gaan. Dit hebben we lastminute geregeld en geheim gehouden voor de jongens.

27 april is het koningsdag en dus de ideale smoes om nog niet te hoeven verklappen waar we naar toe gaan. Bij het weggaan hebben we verteld dat we op tijd weg moesten voor een leuk feest op de camping. Eenmaal in de auto en ze toch wel door hadden dat het de camping niet werd, reden we naar Utrecht voor de vrijmarkt. 😉 Pas bij onze stop in Duitsland kregen ze te horen dat we onderweg zijn naar legoland Denemarken!

Door alle file’s door wegwerkzaamheden en ongelukken was het een erg lange rit. Ongeveer 16uur zijn we aangekomen in het legoland holiday Village. Het legoland park is vandaag gesloten, dus mooi even de tijd om bij te komen, te eten en het vakantiepark te ontdekken.

Na een korte nacht en een lekker ontbijtje gaan we vandaag naar het legoland park. Het is een echte aanrader. Er is zoveel te zien en te beleven. Natuurlijk heel veel lego. Een soort madurodam van lego, met zelfs een heel gedeelte ‘Holland’. Heel veel attracties, van een wild waterbaan, achtbanen, uitkijktoren, maar ook een switch ruimte, bootjes varen en je kan zelfs je legoland paspoort halen.

Vanwege de autipas van Daan hadden we een zogenaamde ‘disability wristband’ aangevraagd. Hiermee konden we via de ‘exit’ of invalide ingang een attractie in, zodat we niet in een lange wachtrij hoefde te staan.

Na een hele dag lopen en alle indrukken, hebben we in het naast gelegen Lalandia park een heerlijke pizza gehaald.

Vrijdag, de laatste dag moeten we voor 11uur het huisje verlaten, maar kunnen we natuurlijk nog een hele dag van het legoland park genieten. We nemen vooral de tijd voor de attracties die we nog niet gehad hebben. Maar ook om nog meer lego te kopen en attractie foto’s te scoren. Omdat we nog een lange weg terug moeten, besluiten we om 14uur, na een goede lunch, het park te verlaten.

Met nog weer een tankstop in Hamburg en een pitstop (duitse bratwurst 😋) vlakbij Bremen komen we uiteindelijk net even na 23uur weer thuis. Weer heerlijk in ons eigen bed dromen van al het moois in lego.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s